Retroräiskintä Dusk saa uusia pelitiloja ja levittäytyy konsoleille

Duskin kehittyminen ja leviäminen ei jää pelin pc-julkaisuun.

3.1.2019 17:15

Vahvasti Quaken kaltaisten ysäriräiskintöjen henkeen tehdyllä Duskilla on vielä elämää virallisen pc-julkaisunsa jälkeen. Pelin tuottaja Dave Oshry on kertonut tuoreessa Steam-viestissään, että kiikarissa New Blood Entertainmentilla olisi tuoda peli seuraavaksi konsoleille ja lisätä mukaan sekä yhteistyö- että New Game+ -pelitila.

Pc-versiota koskien Oshry on yhtälailla lupaillut, että Windows-version rinnalle ollaan tuomassa vielä Mac- ja Linux-käännöstä, minkä ohella jonkinlainen DRM-vapaa versio on myös työn alla. Pelin moninpelipuoleen luvataan yhä yhtälailla sisältöpäivityksiä ja modituenkin pitäisi kehittyä laajamittaisemmaksi.

Minkäänlaista aikataulua millekään näille suunnitelmille ei ole kuitenkaan vahvistettu. Duskin tavoittelemia konsolialustojakaan ei ole vielä kerrottu.

Oshry teki Duskia koskevat ilmoitukset sopivasti täsmälleen kolme vuotta alla olevan tviitin jälkeen, kun pelin luoja David Szymanski otti Oshryyn yhteyttä esitellen Duskin testiversiota ja sai käytännössä projektin kunnolla alkuun. Viestissään hän kiittää lisäksi pelin yhteisöä Duskin kohtaamasta menestyksestä ja vahvisti peliin liittyen myös hieman oheistavarasuunnitelmia. Nämä koostuvat muun muassa isosta fyysisestä keräilyversiosta, CD- ja vinyyliääniraidasta sekä pekonilta tuoksuvasta saippuasta.

Ohessa Duskin julkaisutraileri kolmen viikon takaa.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa