Red Dead Redemption 2 jatkaa rahan takomista 23 miljoonan kappaleen toimituksilla – sijoittajat eivät kuitenkaan juhli

Red Dead Redemption 2 menestyy hyvin ja Take-Two on muutenkin tyytyväinen pärjäämiseensä. Osakkeen suunta on silti alaspäin.

6.2.2019 23:19

Lokakuussa julkaistua Red Dead Redemption 2:ta on toimitettu maailmaan 23 miljoonaa kappaletta, Rockstar Gamesin emoyhtiö Take-Two on vahvistanut. Lukema on erityisen huikea verrattuna sarjan edellisosaan, joka koko elinaikanaan teki kauppansa 15 miljoonaa kertaa.

17 miljoonan kappaleen toimituksiin Red Dead Redemption 2 ylsi kahdeksassa päivässä.

Pelin pärjääminen on auttanut Take-Twota ylittämään kuluvan tilikautensa kolmannen kvartaalin odotukset,, ja se myös kertoo Red Dead Online -verkkopuolen saaneen lupaavan alun. Vielä beta-vaiheessa oleva Red Dead Redemption 2:n osuus on saanut Take-Twon mukaan vauhdikkaamman alun kuin sen isoveli Grand Theft Auto Online aikoinaan.

Rockstarin pelti eivät ole kuitenkaan ainoita tuotoksia, jotka takovat Take-Twolle parhaillaan tuohta. NBA 2K19:n uskotaan vielä muodostuvan edeltäjäänsä isommaksi myyntihitiksi ja sen kerrotaan olleen Yhdysvalloissa viime vuoden parhaiten myydyin urheilupeli. Pienempiä menestyjiä löytyi myös esimerkiksi Switchin Civilization VI:n muodossa, jonka pärjäämisen kerrottiin ylittäneen odotukset roimasti.

Siinä missä Take-Two hehkutti odotettua isommasta menestyksestä, eivät sijoittajat ole olleet yhtiöön täysin tyytyväisiä. Take-Twon osakkeiden arvo putosi kolmannen kvartaalin tulosilmoituksen jälkeen lähemmäs 14 prosenttia, sillä yhtiö ilmoitti odottavansa neljännen kvartaalinsa liikevaihdoksi 530-580 miljoonaa, kun analyytikot unelmoivat enemmän 609 miljoonan dollarin tuloksesta.

Kolmannella kavrtaalilla Take-Twon liikevaihto oli mukavat 1.249 miljardia dollaria. kun vuosi sitten samalta ajalta liikevaihto oli 480,8 miljoonaa.

Tulosten julkistamisen yhteydessä Take-Two vahvisti, että Assassin’s Creedia luomassa olleen Patrice Désiletsin Ancestor-peli on yhä tarkoitus julkaista tänä vuonna yhdessä Obsidianin The Outer Worldsin kanssa. Ennen huhtikuuta 2020 tulossa pitäisi olla vielä myös ”julkistamaton” 2K-peli, jonka on kovasti spekuloitu olevan Borderlands 3.

Lähde: Take-Two, VentureBeat, GamesIndustry, Daniel Ahmad (Twitter)

Lisää luettavaa