Ravintolassa kummittelee – Five Nights at Freddy’s -elokuva sai ensimmäisen karmivan trailerinsa sekä kasan julisteita

Kauhupelin elokuvaversio nähdään valkokankailla tänä syksynä.

17.5.2023 19:00

Suosittu kauhupelisarja Five Nights at Freddy’s on kääntymässä elokuvamuotoon tämän vuoden aikana. Nyt siitä on julkaistu myös ensimmäinen teasertraileri sekä kasa hahmojulisteita.

Kuten alkuperäiset videopelitkin, elokuva seuraa ravintolaan töihin saapuvaa yövartijaa, joka saa pian huomata uhkaavien hahmojen olevan liikkeellä keskellä pimeyttä. Vartijan roolissa nähdään Nälkäpeli-elokuvista tutuksi tullut Josh Hutcherson.

Julisteet esittelevät ravintolaa terrorisoivia nukkehahmoja. Traileri puolestaan kutsuu retrotyylisen mainoksen kautta katsojat viihtymään Freddy Fazbearin pizzaravintolaan.

Elokuvan on ohjannut suomalaisjuurinen Emma Tammi. Hän on myös käsikirjoittanut tarinan yhdessä Seth Cuddebackin ja alkuperäispelien luojan Scott Cawthonin kanssa. Elokuvan tuottaa kauhugenreen erikoistunut Jason Blum Blumhouse-yhtiönsä kautta.

Ensimmäinen Five Nights at Freddy’s -peli ilmestyi vuonna 2014 PlayStation 4, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille, pc:lle sekä mobiilialustoille. Sarjan uusin lisäys, Five Nights at Freddy’s: Security Breach, puolestaan julkaistiin loppuvuodesta 2021.

Five Nights at Freddy’s -elokuva saa ensi-iltansa 27. lokakuuta.

Tuore teasertraileri on katsastettavissa alta.

Lisää luettavaa