Ratchet & Clank -sarja palaa juurilleen – tässä on Into the Nexus! (päivitetty)

Ratchet & Clank -sarja saa jatkoa PlayStation 3:n Into the Nexus -pelin voimin. Kyseessä on sarjan juurille palaava toimintatasoloikka.

11.7.2013 13:06

Ratchet & Clank: Into the Nexus on Insomniac Gamesin seuraava PlayStation 3:lle kehitettävä tuotos. Pelitalo teki julkistuksen varhain torstaiaamuna yhdessä viihdesivusto IGN:n kanssa.

IGN:n ennakon mukaan sarja palaa Into the Nexusin myötä juurilleen. Peli ei näin ollen ole enää moninpeliin painottuva teos, kuten All 4 One tai QForce, vaan astetta perinteisempi Ratchet & Clank -toimintatasoloikka. Hupailemaan päästäänkin näin ollen taas korkeuseroja pursuavissa kentissä useilla tutuilla kuin myös tuoreilla aseilla ja välineillä.

Yksi pelin esittelemiä uusia apuvälineitä on niin sanottu Grav Tether. Sen avulla Ratchet pystyy luomaan kenttiin Portal 2:n vetosäteiden tapaisia painovoiman kumoavia vempeleitä, joita käytetään pulmien ratkaisussa. Painovoiman kanssa kikkailu on pelissä myös vallitseva teema, joten vastaavanlaista puuhailua pitäisi näkyä seikkailussa laajemminkin.

Into the Nexus jatkaa Ratchet & Clankin tarinaa siitä, mihin vuoden 2009 A Crack in Time jäi, ja on aikeissa tuoda täyteen päätöksen PlayStation 3:n Tools of Destruction -pelin aloittamat juonikuviot. IGN:n ennakon perusteella juonen tyyliä on myös hieman muokattu hyvin kevyesti ”pelottavampaan” tai ”jännittävämpään” kuosiin, joskin näytetyn materiaalin perusteella sarjalle ominainen veikeys ja huumori eivät ole tietenkään katoamassa minnekään.

Into the Nexus on tarkoitus nähdä PlayStation 3:lla vielä tämän vuoden lopulla. Kyseessä ei myöskään tule olemaan täyttä hintaa maksava tuote, vaan sen voi napata fyysisenä tai digitaalisena itselleen noin 30 dollarin hintaan. Kooltaan sen on luvattu olevan isompi kuin Quest for Bootyn tai QForcen.

Euroopassa hinta pyörinee 30 euron paikkeilla. Siitä saataneen vahvistus myöhemmin päivällä.

Ilmeisesti PlayStation Vita -versio voidaan pelistä vielä joskus myös nähdä. Insomniac ei pysty kuitenkaan sanomaan tätä vielä varmuudella, sillä se haluaa tutkia mahdollisuutta ensin tarkemmin.

Päivitys kello 15.58: Sony Computer Entertainment Europe on kertonut, että vanhalla mantereella peli kulkee nimellä Ratchet & Clank: Nexus. Kuten odotettua, täällä tuotoksen suositushinta on 30 euroa.

Lähde: IGN, PlayStation Blog US

Lisää luettavaa