Steamista, Steambox-käsitteestä ja kenties vielä joskus Half-Life 3:stakin tunnettu Valve on irtisanonut joukon työntekijöitään, Gamasutra raportoi. Täysin tarkkoja tietoja irtisanottujen määrästä ei ilmeisesti vielä ole, mutta ainakin luvun 25 kerrotaan pompanneen esiin asiaan liittyvissä keskusteluissa.

Vuonna 2012 yhdysvaltalainen pelitalo työllisti noin 400 ihmistä.

Gamasutran tietojen mukaan irtisanotut työntekijät olisivat toimineet Valvella ainakin laitteisto- ja Android-puolella. Peliohjainten parissa yhtiössä muun muassa työskennellyt Jeri Ellsworth on ehtinyt jo vahvistamaan potkunsa Twitterissä.

Ilmeisesti irtisanotut työntekijät eivät ole saaneet kertoa yksityiskohtia tapahtuneesta. Vihjeitä ”suuresta puhdistuksesta” ja  ”isoista päätöksistä” on Gamasutran mukaan kuitenkin annettu.

Valve ei ole kommentoinut irtisanomisia.

Päivitys 14.2 kello 0.36: Develop raportoi kuulleensa luotettavalta lähteeltä, että Valvelta lähteneiden joukosta löytyisi myös yhtiön liiketoiminnan johtaja Jason Holtman.

Garry’s Mod -luoja Garry Newman havaitsi lisäksi, että Valven työntekijöitä listaava virallinen sivu näyttää tällä hetkellä harvemmalta kuin kuukausi sitten. Holtmanin ohella listalta on kadonnut ainakin Team Fortress 2:n taidejohtaja Moby Francke, suunnittelijat Tom Leonard ja Elan Ruskin, animaattorit Keith Huggins ja Matthew Russel, taiteilijat Realm Lovejoy ja Bay Raitt sekä testaaja Marc Nagel.

Lähde: Gamasutra, Joystiq, Jeri Ellsworth, GamesIndustry

Lisää luettavaa