Raportti: Uusi Sony-studio valmistautuu paljastamaan ensiprojektinsa E3:ssa

New York Timesin mukaan Sonylla on uusi pelistudio, jonka muodostumisessa on käytetty apuna yliopistokoulutusta.

1.6.2014 04:16

E3-messuihin on enää aikaa noin viikko ja näin ollen monet odottavat jännittyneitä varsinkin uusia pelijulkistuksia. Sony Computer Entertainmentin osalta odotettavissa näyttäisi tänä vuonna olevan paljastus peräti yhdeltä sen kokonaan uudelta pelistudiolta, sanomalehti New York Timesin tuore artikkeli kertoo.

Uusi studio kantaa New Yorkin Timesin mukaan nimeä Pixelopus ja sen kokoaminen on tapahtunut osin pittsburghilaisen Carnegie Mellon -yliopiston tarjoaman peliopetuksen avulla. Sanomalehti kertoo, että Sony-tuottaja Alex Leen toimesta yliopistossa on pidetty kurssia, jossa opiskelijat on laitettu tekemään peliprototyyppejä PlayStation Vitaa varten. Kurssin myötä osa opiskelijoista päätyi nappaamaan Sonylla myöhemmin työharjoittelupaikan, joka saattoi johtaa lopulta myös täyteen työpaikkaa.

Tiedossa ei tällä hetkellä ole, mitä tarkalleen Pixelopukselta voitaisiin E3:ssa odottaa. Varmuutta ei ole vielä edes siitä, onko luvassa välttämättä uutta Vita-peliä.

New York Timesin artikkelin voi lukaista täyspitkässä muodossaan sanomalehden kotisivuilta. Artikkeli käsittelee kokonaisuudessaan Yhdysvalloissa tänä päivänä tarjottavaa pelikoulutusta ja näin ollen Pixelopus-osuus on vain pieni osa koko juttua.

Lisää luettavaa