Raportti: Steamissa julkaistu tänä vuonna jo enemmän pelejä kuin viime vuonna

Greenlightin ja Early Accessin myötä Steamissa on Gamasutra-sivuston mukaan julkaistu tänä vuonna jo enemmän pelejä kuin koko viime vuonna yhteensä.

18.5.2014 10:43

Pelipalvelu Steamiin on vuoden 2014 aikana ilmestynyt jo enemmän pelejä kuin koko viime vuoden aikana. Asiasta kertoo pelisivusto Gamasutra, joka perustaa tietonsa Steamin Uutuusjulkaisu-osiossa jaettuihin tietoihin.

Gamasutran mukaan eräs suurimpia syitä pelijulkaisujen kasvaneelle määrälle on ollut Steamia ylläpitävän Valven vuonna 2012 lanseeraama Greenlight-ohjelma. Varsinkin viimeisten kuukausien aikana Greenlightista on päästetty helposti läpi kymmeniä ja taas kymmeniä erilaisia pelejä, joiden hyväksymiseen on lähinnä riittänyt se, että ne ovat keränneet tarpeeksi positiviisia ääniä Greenlightin tarjontaa seuraavilta Steam-käyttäjiltä.

Steamiin iskenyt pelitulva ei varsinaisesti yllätä, vaan se lähinnä antaa vain lisää syitä pohtia palvelun nykytilaa ja tulevaisuutta. Suuri pelien määrä on erityisesti herättänyt jo pitkään huolta siitä, että oikeasti hyvät ja mielenkiintoiset pelit hautautuvat nyt aina vain todennäköisemmin massaan, joka laadullisesti voi myös heitellä merkittävästi. Viime vuonna Steamissa startanneen Early Access -osaston myötä kauppapaikka on nykyisellään täynnä myös keskeneräisenä myytäviä nimikkeitä.

Mitä ainakin tulee Greenlightin tulevaisuuteen, on Valven jo tovin aikaa uskottu valmistelevan sen tappamista ja yhtiö itsekin on moisista suunnitelmista puhunut pariinkin otteeseen. Mielenkiinnolla nyt onkin sopinut vähintään odottaa, ovatko tulevaisuudessa piilevät Steam-muutokset pitämässä sisällään esimerkiksi minkäänlaista parempaa laadunvalvontaa vai uhrataanko moinen avoimuuden alttarilla.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa