Raportti: Pohjoismaiden parhaimmisto kohtasi Call of Dutyn EM-kisoissa

Call of Dutyn EM-kilpailussa Pohjoismaita edustivat kaksi ruotsalaisväritteistä joukkuetta. Pelaaja oli paikalla näkemässä, miten kyseisten joukkueiden kohtaaminen sujui.

10.3.2014 20:24

Oheinen ottelukooste on osa Pelaajalehti.comin Call of Dutyn EM-kisoja käsittelevää raporttisarjaa. Katsasta ensimmäinen osa tästä ja kolmas tästä. Kisojen voittajaksi selvisi TCM Gaming.

Pohjoismaiden joukkueet ottavat yhteen: Orbit Sweden vs Reign Mix.

Joukkueet pelaavat viisi ottelua ja pelityypit ovat Domination, Search and Destroy, Blitz, Domination ja Search and Destroy. Esportsiin on valittu tietyt moninpelikartat ja kummallakin joukkueella on yksi veto-oikeus. Käytännössä lähes joka matsi pelataan loistavalla Freight-kartalla, tai Sovereign- tai Octane-kartoissa.

Matsi 1

Orbit hoitaa ekan Freight-kentässä pelattavan matsin tyylillä. Kumpikaan joukkue ei heti lähde hakemaan hankalaa B-lippua vaan kerää pisteitä omien spawn-päätyjen A- ja C-lipuilla. Lippujen nappaaminen on hidasta hommaa kun pelaajia kummallakin puolella on vain neljä, joten liput otetaan haltuun melkein yhden pelaajan voimin, muiden antaessa tulitukea ja savua.

Puolessa välissä matsia Orbit ottaa B-lipun ja pitää chokepointit niin hyvin hallussa, että voittaa lopulta peräti 54:n pisteen erolla.

Matsi 2

Search and Destroy -matsi ja Freight-kartta. Pistän silmälle, että melkein jokainen pelaaja käyttää trophy systemiä, joka blokkaa kranaatit. Se antaa paremman mahdollisuuden pistää pommi paikoilleen. Savuakin käytetään runsaasti.

Orbit voittaa.

Matsi 3

Sama kartta edelleen, mutta pelitila on Blitz, jossa joukkueet juoksevat maalialueelle, joka tuo yhden pisteen omalle joukkueelle. Orbit on dominoinut aiempaa kahta ottelua suvereenisti ja alkaa näyttää siltä, että Orbit hoitaa koko homman kotiin.

Matsi pysyy pitkään tasaisena, kunnes Reign onnistuu nousemaan 15-14 -johtoon. Yhtäkkiä Orbitin suojelevampi, varman päälle luottava pelityyli alkaa hyytyä ja Reign siirtyy 17-14-johtoon ja pian jo 22-16. Paikalla on runsaasti muita turnauspelaajia katsomossa. Voin tuntea ja kuulla porukan heräävän siihen, että jonkinasteinen comeback on tapahtumassa. Reign voittaa lopulta 26-21.

Turnaustilanne Orbit 2 – Reign 1. Game on!

Matsi 4

Henkilökohtainen inhokkikarttani on vuorossa seuraavaksi, eli Sovereign ja toinen kierros Dominationia

Molemmat joukkueet aloittavat aggressiivisesti ja yrittävät ottaa B-lipun haltuun, josta taistellaan jatkuvasti.

Reignin pelaajat alkavat selvästi lämmetä ja eka kierros päätyy Reignin selvään voittoon 87-55.

Toinen kierros jatkuu samalla tavalla ja yllättäen Reign vie tämänkin kierroksen. Alun jäätymisen jälkeen Reign on tehny comebackin ja Orbitin varmalta vaikuttanut finaalipaikka on vaarassa kun tilanne on 2-2.

Matsi 5

Finaali! Orbit on menettänyt 2-0 johtoasemansa ja kaverit ovat selvästi alkaneet jäähtymään, vaikka kopissa kuuma onkin. Momentum on selvästi Reignin puolella. Olisi hauska kuulla, mitä joukkueen manageri oikein pelaajilleen sanoo.

Viimeinen ottelu on Search and Destroy -matsi Warhawk-kartassa. Hämmästyn kerta toisensa jälkeen kuinka hyvin pelaajat tietävät kartat ja osaavat kurkkia pienistä aidanraoista ja pelata varsin kurinalaisesti. En itse vain jaksaisi pelata samalla tavalla. Moni pelaaja käyttää myös red dot sightia ja yllättävän harva pelaa rautatähtäimellä. Ensimmäinen Search and Destroy meni Orbitille 6-2, kuinka käy nyt?

Hyvin nopeassa tahdissa kaiken savun seassa Reign menee 2-0 johtoon ja myöskin tappaa vastapuolen pelaajia todella tehokkaasti. Tässä tilanteessa Orbit saa asetettua pommin, mutta Reign saa se purettua yhden pelaajan voimin mikä saa yleisön hurraamaan ja taputtamaan äänekkäästi. Nyt on jo kunnon urheilujuhlan tuntua.

Reign johtaa 3-0 ja alkaa jo varmistella eikä pelaa niin aggressiivisesti. Orbitin kundit ovat aivan jäässä ja lopulta Reign hoitaa homman 5-2 ja menee MM-finaaliin Los Angelesiin kilpailemaan miljoonan dollarin potista. 

Thomas Puha, Twickenham.


Seuraa kisoja suorana netistä Major League Gamingin sivuilta.

Lisää luettavaa