Raportti: Disneyn mysteeriprojekti on luovuuteen kannustava avoimen maailman peli

Mystinen Disney Infinity -peliprojekti saattaa hyvinkin olla yksi Disneyn kunnianhimoisimpia pelejä vähään aikaan, mikäli tietovuotoon on uskominen.

21.12.2012 15:48

Todennäköisesti tulevan vuoden alussa julkisuuteen saapuva Disney Infinity -peli saattaa hyvinkin olla varsin kunnianhimoinen projekti. Pelisivusto Polygon raportoi saaneensa käsiinsä peliä esitteleviä kuvia ja videoita, jotka vihjaavat Disney Infinityn yhdistävän Minecraft-tyyppisen luomisen parhaat puolet Just Causesta tuttuun hulluttelevaan toimintaan.

Polygonin mukaan esittelyvideoilla oli nähtävissä erityisesti monenlaisia eri mekaniikkoja. Mukana mainitaan olleen niin ampumista, ajoneuvoilla kaahaamista, rakentamista, tuhoamista kuin myös tasoloikintaakin, mitä kaikkea pääsi harrastamaan tutuilla Disney-hahmoilla laajoissa maailmoissa. Hahmoilla oli myös omat erikoiskykynsä ja rajoitteensa, kun taas maailmat itse olivat erilaisista leluista koostuvia.

Raportin mukaan eräässä videoilla esitellyssä pelitilanteessa Toy Story -tähti Woody nähtiin käyttämässä tarttumakoukun tavoin toimivaa tahmakäsilelua. Sen avulla hahmo kykeni tarrautumaan Buzz Lightyearin ohjaamaan lentokoneeseen ja pääsi näin itse myös mukaan lennolle.

Hieman toisenlaisessa pelitilanteessa pelaajan kerrotaan käyttäneen hyödykseen maahan iskemäänsä ritsaa, jolla tämä pystyi ampumaan rakennuspalikoista koostuvan linnan säpäleiksi. Kolmannessa esimerkkitilanteessa puolestaan pelaaja rakensi valmiista ratapalasista kilparadan, jota pääsi kaahaamaan läpi myös itse.

Polygonin tietojen perusteella peli jakautuisi ”oleskeluhuoneeksi” ja ”leikkiseteiksi” kutsuttuihin osuuksiin. Näistä leikkisettien kerrotaan tarjoavan erilaisten Disney-tuotteiden pohjalta rakennettuja valmiita maailmoja, joita jo oletuksena asuttavat useat hahmot sekä tietysti lelut. Mikäli pelissä nähdäänkin siis esimerkiksi perinteisempiä tehtäviä, luulisi niiden päätyvän juuri tähän osaan peliä.

Oleskeluhuonetta kuvaillaan sen sijaan eräänlaiseksi vapaaksi hiekkalaatikkotilaksi. Siinä pelaajan kerrotaan päätyvän lapsen huoneen näköiseksi mallinnetulle tyhjälle alueelle, jossa on mahdollista käyttää suosikkilelujaan. Näin pelaajat voinevatkin luoda peliin jonkinlaisia omia maailmojaan tai muuten vain iloitella tavaroiden kanssa.

Disney Infinitya raportoidaan kehittävän Avalanche Software. Samainen studio vastasi aikoinaan Toy Story 3 -pelistä, josta löytyi myös luovuuteen ja eräänlaiseen luomiseen kannustanut Toy Box -pelitila.

Polygonin saamassa materiaalissa peliä esiteltiin Xbox 360:llä, iPadilla sekä Android-puhelimella. Raportin mukaan varsinainen luominen tapahtui esittelyissä kuitenkin vain konsolilla. Mobiililaitteilla esittely keskittyi sen sijaan vain maailmojen tutkimiseen eri hahmoilla.

Ilmeisesti peli ei ole käyttämässä hyödykseen minkäänlaisia fyysisiä figuureja, kuten jotkut ovat uumoilleet. Näin ollen ainakin suorat spekuloinnit Disneyn omasta Skylandersista lienevät siis vääriä. Mahdollista kuitenkin on, etteivät Polygonin saamat yksityiskohdat kuvasta ainakaan täysin valmista peliä.

Muutaman hajanaisen kuvan mahdollisesta Disney Infinitysta löytää lähdelinkistä.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa