Raportti: Call of Duty -kehittäjä kasvaa ”superstudioksi” Neversoftin voimalla

Neversoftin taru näyttäisi olevan ohi. Pelisivusto Giant Bomb raportoi, että 20-vuotias studio on yhdistymässä Infinity Wardin kanssa.

4.5.2014 14:02

Päivitys 4.5. kello 17.00: Infinity Ward on Twitter-tilillään vahvistanut yhdistymisen tapahtuneen.

Alkuperäinen uutinen: Call of Duty -kehittäjä Infinity Ward ja Activisionin 20-vuotias luottostudio Neversoft ovat yhdistymässä, pelisivusto Giant Bomb raportoi. Yhdistymisen myötä nimi Neversoft katoaa logoineen maan päältä ja uusi ”superstudioksi” kuvailtu kokonaisuus tulee jatkamaan Infinity Ward -nimen kantamista.

Giant Bomb perustaa tietonsa vuotaneeseen Activisionin muistioon, jonka on kynäillyt kasaan yhtiön julkaisupomo Eric Hirshberg. Muistio antaa ymmärtää, että studioiden tekemä yhteistyö Call of Duty: Ghosts -pelin parissa olisi toiminut laukaisevana tekijänä yhdistämispäätöksen tekemiseen.

Uutta studiota tulee johtamaan muistion mukaan Activisionilla 19 vuotta vaikuttanut Dave Stohl, joka on jo aiemmin yleisellä tasolla valvonut Activisionin omien studioiden toimintaa. Infinity Wardin nykyinen pomo Steve Ackrich jatkaa studiossa myös johtoroolissa.

Neversoftin osalta studiovetäjät Joel Jewett ja Scott Pease ovat sen sijaan tekemässä nyt lähtöä Activisionilta ja pelialalta ylipäätänsä. Giant Bomb raportoi, että miehet pysyvät uudessa yhdistetyssä studiossa vielä tämän vuoden, kunnes yhdistymisen synnyttämät siirtymätoimet on tehty.

Activision ei ole kommentoinut yhdistymistoimia virallisesti.

Viimeiset vuodet Neversoft on toiminut Activisionilla lähinnä tukiroolissa Call of Dutyn parissa, mutta sen historia on silti varsin vaikuttava. Parhaiten studio muistetaan todennäköisesti aina Tony Hawk’s Pro Skater -sarjan luojana ja sen pitkäikäisenä vetäjänä, mutta se oli laajalti aikoinaan vastuussa myös Activisionin Guitar Hero -sarjan työstämisestä sen jälkeen, kun sarjan luoja Harmonix siirtyi kehittämään Rock Bandia.

Muita Neversoftin hajanaisia tunnettuja pelejä ovat esimerkiksi vuonna 1998 nähty Bruce Willisin tähdittämä Apocalypse, vuonna 2000 julkaistu Spider-Man ja vuonna 2005 ulos parillekin eri konsolisukupolvelle puskettu länkkäripeli Gun.

Yhdistyminen ei näillä näkymin muuta Infinity Wardin roolia Call of Duty -kehittäjänä. Activisionin muistion mukaan studion nimi säilytettiin nimenomaan siksi, että se on edelleen vahvasti sidoksissa juurikin suursuosittuun räiskintäsarjaan.

Infinity Wardin ohella Call of Duty -sarjaa kehittävät nykyisellään Treyarch ja Sledgehammer Games. Näistä jälkimmäisen työstämä Call of Duty: Advanced Warfare -peli julkistettiin aiemmin tällä viikolla.

Infinity Ward tunnetaan periaatteessa koko Call of Duty -sarjan luojana, joskin studiossa väki on vaihtunut rankasti viimeisten vuosien aikana. Merkittävin järistys nähtiin vuonna 2010, kun studion perustajat Jason West ja Vince Zampella saivat lähtöpassit studiosta. Miehet päätyivät myöhemmin yhdessä muutamien muiden Infinity Ward -konkareiden kanssa perustamaan Respawn Entertainmentin, jonka kehittämä Titanfall julkaistiin viime maaliskuussa.

Lähde: Giant Bomb

Lisää luettavaa