Ralli- ja F1-konkari Codemasters keskittää toimintansa aina vain enemmän autoiluun

Codemastersin kompuroidessa muiden kuin autopelien kanssa, on yhtiö päättänyt keskittää toimintaansa jälleen aina vain enemmän autoiluun.

28.11.2015 02:05

Brittiläistä alkuperää oleva pelitalo Codemasters on viimeaikaisten epäonnistumiensa myötä siirtämässä keskittymistään jälleen ensisijaisesti autopeleihin. Asia on tullut ilmi yhtiön ilmoitettua sulkevansa Maltalla sijaitsevan 11-henkisen studionsa, joka vastasi aiemmin tänä vuonna julkaistun Battle Decks -mobiilikorttipelin kehityksestä.

– Vaikka onkin ollut mahtavaa kokeilla projekteja kilpa-autoilun ulkopuolella, tiedämme sydämiemme kuuluvan autoilulle kaikissa sen muodoissa. Dirt Rallyn early access -menestys on ollut mahtava, F1 2015 on ollut erittäin menestyksekäs useilla eri alueilla, julkistimme hiljattain Micro Machinesin mobiilialustoille ja meillä on myös vahvoja tulevaisuudensunnitelmia, joissa kilpa-autoilu on kaiken keskiössä, Codemasters kertoo Eurogamerille lähettämässään tiedotteessa.

Jo aiemmin tammikuussa Codemasters ilmoitti leikkaavansa noin 30 työpaikkaa, minkä lisäksi Eurogamerin tietojen mukaan lisää työntekijöitä on tavalla jos toisella lähtenyt myös viimekuukausina. Nykyisellään yhtiön palkkalistoilla on Eurogamerin mukaan noin 380 ihmistä, kun noin vuosi sitten numero lähenteli viittäsataa.

Codemasters on kyllä kertonut, että se yrittää etsiä uusia työrooleja vielä entisille Maltassa työskennelleille työntekijöilleen. Battle Decks on ainakin toistaiseksi pysymässä myös saatavilla mobiililaitteille. Se on itse asiassa saamassa Codemastersin mukaan vielä myös uuden päivityksen piakkoin.

Codemasters on jo aiemmin ilmaissut, että sillä on ollut hankaluuksia sopeutua uuteen konsolisukupolveen varsinkin teknologiakehityksen osalta, minkä seurauksena se on joutunut muun muassa perumaan projekteja, mikä on vuorostaan näkynyt yhtiön kassavirrassa  Battle Decksin ohella Codemasters julkaisi aiemmin tänä vuonna myös toimintapeli Overlord: Fellowship of Evilin, jonka saama vastaanotto näyttää Battle Decksin tavoin jääneen Codemastersille pettymykseksi.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa