Huhut päivitetyllä raudalla varustetun PlayStation 4:n suhteen kiihtyvät entisestään. Viimeisimmät tiedot ovat peräisin vaikutusvaltaiselta NeoGAF-keskustelualueelta. Maineestaan tarkka paikka on asettunut uusien tietojen väitetyn vuotajan tueksi ja sanoo tarkastaneensa hänen henkilöllisyytensä ja tietojen alkuperän. Seuraavat tiedot perustuvat kyseisen vuotajan kirjoituksiin.

Uusitun PlayStation 4:n sanotaan pitävän sisällään yli kaksi kertaa tehokkaamaan suorittimen ja 4K blu-ray-aseman. Konsoli skaalaa pelit automaattisesti 4K-resoluutiolle, vaikka ne eivät lähtökohtaisesti tukisi sitä.

Lisäksi vuotaja kertoo, että PS4K:n kehitystyökalut ovat jo pelintekijöiden käsissä ja että monilla on työn alla pelejä, jotka hyödyntävät uuden koneen suurempia tehoja. Nämä pelit toimivat myös alkuperäisellä PS4-konsolilla, mutta niiden sanottaan silloin joutuvan tekemään tuntuvia uhrauksia suorituskyvyn suhteen. Yksi uuden konsoliversion tehoja hyödyntäviä pelejä sanotaan olevan God of War 4.

Tietolähde sanoo myös, että vanhat pelit eivät saa mitään hyötyä uuden koneen lisätyistä tehoista, elleivät niiden tekijät julkaise niihin jälkikäteen asian huomioivaa päivitystä. Oletusarvo on, ettei tällaista tule tapahtumaan kuin ehkä muutamalle suurimmalle pelille.

Erojen PS4K:lle tehtyjen pelien ja alkuperäisen PS4:n pelien välillä sanotaan olevan ”merkittäviä”.

PS4K:n hinnan tietolähde sanoo olevan noin 399 dollaria tai 499 dollaria riippuen siitä, kuinka hyvä suoritin siihen lopulta laitetaan. Laite ilmestyy vuotajan tietojen mukaan vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen aikana. Suunnitelmissa ei kuulemma ainakaan toistaiseksi ole minkäänlaista vaihto-ohjelmaa vanhasta konsolista uuteen.

Jos nämä tiedot pitävät paikkansa, kuten NeoGAF uskoo, vahvistavat ne pitkälti aiemmat huhut PlayStation 4.5:een liittyen.

Lähde: NeoGAF

Lisää luettavaa