Raid-taisteluja ja uusittuja salitoimintoja – uusi mittava Pokémon GO -päivitys lähestyy

Pokémon GO salit saavat joukon uudistuksia pelin yksivuotisen taipaleen kunniaksi.

19.6.2017 15:31

Niantic Labs on jakanut yksityiskohtia seuraavasta suuresta Pokémon GO -päivityksestään. Tulevien viikkojen aikana kehittäjä on laittamassa uusiksi pelin salitaisteluja pyrkimällä niin monipuolistamaan kuin muutenkin hiomaan niiden toimivuutta.

Iso saleihin saatava uudistus ovat raid-taistelut, joissa yhteensä 20 pelaajaa voi yhdessä lähteä haastamaan saleihin aina ajoittain ilmestyviä pomohirviöitä. Raid-hirviöt ovat luonnollisesti tavanomaista vahvempia otuksia ja niiden haastamiseen vaaditaankin raid-passi, jollaisia on mahdollista haalia ilmaiseksi haltuun yksi per päivä sekä tietysti ostaa oikeaa rahaa vastaan.

Taisteluihin pelaajia kannustetaan mahdollisuudella pyydystää kaadettu hirviö haltuunsa ja saamalla niistä myös uusia erikoiskarkkeja ja -marjoja . Pelisivusto Eurogamer raportoi lisäksi kuulleensa, että tarpeeksi raid-otteluita pelaamalla haltuunsa voi saada passeja eliitti-raideja varten, jotka tapahtuvat sattumanvaraisesti satunnaisissa paikoissa. Ilmeisesti tätä kautta Pokémon GO tarjoaa viimein ajan myötä mahdollisuuden kohdata legendaarisia hirviöitä.

Noin muuten salien toimintaa hiotaan muuttamalla tapaa, jolla saleja puolustamaan asetetut taskuhirviöt toimivat. Jatkossa salia hallinnoivan tiimin jäsenistä kuka tahansa voi käydä lisäämässä saliin hirviön, kunhan jokin sen kuudesta hirviöpaikasta on vain auki ja kunhan lisättävää hirviötä ei jo löydy valmiiksi salista. Salissa olevat hirviöt on varustettu jatkossa myös motivaatiomittarilla, jonka tyhjeneminen esimerkiksi taistelujen myötä saa hirvitykset lähtemään salista. Mittaria voi toki kuka tahansa tiimin jäsen käydä täydentämässä marjojen voimin.

Niin taisteluilla kuin hirviöistä huolehtimalla saleista ansaitaan jatkossa myös salimerkkejä, joiden on tarkoitus toimia muistoesineinä pelaajan suorituksista. Jatkossa saleista voi myös saada tavaroita vastaavalla tavalla kuin PokéStopeista.

Päivitykseen valmistautuessaan Pokémon GOn nykyiset salit kytketään pois päältä väliaikaisesti.

Lähde: Pokémon GO, Eurogamer

Lisää luettavaa