PvP-taistelut käynnistyivät vihdoin Pokémon GOssa

Pokémon GOssa on nyt mahdollista otella muita pelaajia vastaan.

14.12.2018 17:17

Pokémon GO on alkanut tukea tällä viikolla viimein pelaajien välisiä taskuhirviötaisteluja. Pitkään toivottu ominaisuus avattiin aluksi varoen ensin vain tason 40 pelaajille, mistä rajaa on sitten höllennetty pätkittäin niin, että sen pitäisi olla pääosan pelaajien koettavissa.

Pokémon GOn salitaistelujen tapaan pelaajien väliset yhteenotot noudattavat enemmän omaa tyyliään kuin Pokémon-roolipeleistä tuttua vuoropohjaista taktikointia. GOssa korostusta on annettu esimerkiksi hyökkäyksien oikealle ajoittamiselle, sillä iskuja on esimerkiksi mahdollista torjua kaikilla käytössä olevilla suojakilvillä.

Kamppailu on jaettu useampaan eri liigaan, jotka määrittelevät sen, miten vahvoilla pokémoneilla taisteluihin voi lähteä. Tarjolla on myös mahdollisuus hioa kykyjään kamppailemalla Pokémon GOn joukkueenjohtajia vastaan.

Kamppailuun pelaajia houtellaan erilaisilla palkinnoilla, kuten harvinaisilla kehitysesineillä.

Aalloittain tapahtuneesta julkaisusta huolimatta uuden ominaisuuden julkaisu ei ole sujunut aivan ongelmitta. Kehittäjä Niantic on esimerkiksi ilmoittanut tutkailevansa bugia, jossa pelaajat eivät ole onnistuneet vahingoittamaan vastustajiaan. Sen kehoittaakin pitämään pelin automaattisen päivittämisen päällä.

Lähde: Pokémon (kotisivu)

Lisää luettavaa