Pulassa oleva Starbreeze luopuu System Shock 3:n julkaisuoikeuksista – Psychonauts 2 pysyy toistaiseksi kirjoilla

Starbreeze ei ole enää toimimassa System Shock 3:n julkaisijana talousvaikeuksiensa takia.

12.2.2019 11:19

Talousjamaan ajautunut ruotsalaispelitalo Starbreeze on myynyt takaisin kehitteillä olevan System Shock 3 -pelin julkaisuoikeudet. Kauppojen myötä oikeudet palaavat siis peliä työstävän OtherSide Entertainmentin käsiin, kun taas Starbreezelle itselleen hyvitetään kustannukset, joita pelin kehitys on sille tuonut.

– Uskon tämän olevan paras ratkaisu meille, vaikka onkin surullista, ettemme voi saattaa projektia loppuun OtherSiden kanssa. System Shock 3 on fantastinen nimike, jota on työstetty yhteistyössä alan legenda Warren Spectorin kanssa., ja odotan suuresti pelin julkaisua, Starbreezen toimitusjohtajan virkaa toistaiseksi hoitava Mikael Nermark toteaa.

Starbreeze ryhtyi System Shock 3:n julkaisijaksi vuonna 2017 ja on sittemmin myös osin toiminut sen rahoittajana. Uusi klassikkosarjan osa vahvistettiin virallisesti jo vuonna 2015, mutta mitään julkisesti se ei ole ollut vielä juurikaan esillä.

Tiedossa ei ole, miten Starbreezen perääntyminen vaikuttaa System Shock 3:n nykytilanteeseen. Aiemmin viime vuonna OtherSide sai valmiiksi osin Kickstarter-rahoitetun roolipelinsä Underworld Ascendantin, joka ei ole saanut laatunsa suhteen ihan sitä positiivisinta vastaanottoa.

Vielä System Shock 3:sta luopumisen jälkeen Starbreeze pysyy yhä Psychonauts 2:n ja Ten Crowns -strategiapelin julkaisijana. Näistä ainakin Psychonautsia on ehditty lupailemaan vielä tälle vuodelle.

System Shock 3:n lisäksi työn alla on parhaillaan Nightdive Studiosin tekemä uusioversio alkuperäisestä System Shockista.

Lähde: Starbreeze

Lisää luettavaa