Psygnosis-perustaja ja PlayStationin vanha luottokumppani Ian Hetherington on kuollut

Myös Psygnosis-perustajajäsen David Lawson menehtyi hiljattain.

24.3.2022 13:47

Brittiläinen pelialan veteraani Ian Hetherington on kuollut. 80-luvulta asti pelien parissa näkyvästi työskennellyt johtohahmo menehtyi GamesIndustry-sivuston mukaan lyhyen sairauden päätteeksi.

Hetherington tunnetaan parhaiten vuonna 1984 pystytetyn pelitalo Psygnosiksen perustajajäsenenä ja näin siis yhtenä henkilönä, joka auttoi tuomaan maailmaan muun muassa Shadow of the Beastin, WipeOutin ja Lemmingsin kaltaisia klassikoita. Psygnosis näytteli tunnetusti isoa roolia myös ensimmäisen PlayStation-konsolin taustavoimana sen vastattua pelien ohella kehittäjäystävällisempien kehitysyksikköjen luomisesta konsolille.

Sony osti Psygnosiksen vuonna 1993. Siitä kasvoikin myöhemmin Sonyn edesmennyt Liverpool-studio, jotka jatkoi ennen kaikkea WipeOut-sarjan luotsaamista.

Myöhemmin urallaan vuonna 1999 Hetherington oli mukana perustamassa myös ajopelitalo Evolution Studiosia, joka sekin ajautui vuonna 2007 Sonyn huostaan läheisen yhteistyön päätteeksi. Studio tuli tunnetuksi WRC-, MotorStorm– ja Driveclub-peleistä ennen kuin se suljettiin yllättäen vuonna 2016. Sittemmin Hetherington on vaikuttanut myös esimerkiksi mobiilikehittäjä Midokilla ja virtuaalitodellisuuskehittäjä Immotion Groupilla.

Hetherington on lyhyen ajan sisään toinen menehtynyt Psygnosiksen perustajajäsen. Aiemmin elokuussa myös David Lawson kuoli 62 vuoden ikäisenä.

Lähde: Eurogamer, GamesIndustry

Lisää luettavaa