PlayStation 5:llä toimimattomaksi ilmoitettujen PS4-pelien lista on kokenut lyhennyksen. Epic Games on ilmoittanut, että se on päivittänyt Shadow Complex Remastered -pelinsä PS4-versiota ja saanut sen näin pelattavaksi myös Sonyn uuden karhealla konsolilla taaksepäin yhteensopivuuden voimin.

Shadow Complex Remastered oli yksi kymmenestä PS4-pelistä, jotka Sony oli maininnut omilla asiakastukisivuillaan yhteensopimattomaksi PS5:n kanssa. Shadow Complex olikin joukon suurimpia nimiä. Muut listan pelit olivat DWVR, Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One, TT Isle of Man: Ride on the Edge 2, Just Deal With It!, Robinson: The Journey, We Sing, Hitman Go: Definitive Edition, kotimainen Shadwen sekä Joe’s Diner.

DWVR:n  kehittäjä Mad Triangles Games ja TT Isle of Manin takana oleva julkaiisja Nacon ovat nekin ainakin ilmaisseet halunsa korjata vielä peliensä yhteensopivuusongelman.

Sittemmin on lisäksi selvinnyt, että ainakin Assassin’s Creed Syndicate on periaatteessa PlayStation 5:llä toimiva peli, joka kuitenkin kärsii alustalla välkkyvistä varjoista. Ubisoft ilmoittikin yhdessä vaiheessa omilla sivuillaan, ettei PS4-versio tue ollenkaan PS5:n käyttöä, mutta veti nopeasti maininnan takaisin. Nähtäväksi jää, onko sillä mitään aikomuksia päivittää peliä.

Lisää luettavaa