PS4:n taival jäänee lyhyemmäksi kuin PS3:n, veikataan Sonylla

Sonylla veikkaillaan, että uusi konsolisylki ei ole aivan yhtä pitkä kuin nykyinen.

29.11.2013 11:12

Uuden sukupolven PlayStation 4:n taival jäänee nykyistä lyhyemmäksi, uskoo PlayStationin brittihaaran pomo Fergal Gara. Miehen mukaan tänään Suomessakin julkaistun PlayStation 4:n elinkaari saattaa olla lyhyempi kuin noin seitsemän vuotta sitten julkaistun PlayStation 3:n.

– On olemassa syitä, joiden takia uusi konsolisykli saattaa olla tällä kertaa lyhyempi Iso-Britannian kaltaisilla markkina-alueilla. Se on varmaankin merkki ajoista ja kuinka paljon maailma on muuttunut seitsemässä vuodessa, mutta uskon ihmisten haluavan ja tarvitsevan uutta teknologiaa nopeammalla tahdilla, Gara kertoi konsolin Lontoon julkaisutapahtumassa.

PlayStation 3:n julkaisuihin aikoihin Sony tunnetusti kertoi konsolilla olevan kunnianhimoinen kymmenen vuoden elinkaari, joka ei suinkaan päättyisi PlayStation 4:n julkaisuun. Ilmiön odotetaan olevan vastaavanlainen kuin jo PlayStation 2:n kohdalla, joka eli vielä pitkään rinnatusten PS3:n kanssa.

PlayStation 3:n, Xbox 360:n ja Wiin kattava konsolisukupolvi onkin kestänyt ennätyspitkään, minkä on arveltu joissain määrin heijastuneen kiinnostukseen perinteisiä konsolipelejä kohtaan. Myös ensi vuodelle on luvassa vielä lukuisia nykysukupolven pelejä, vaikka osa pelistudioista onkin siirtämässä huomiota uusiin laitteisiin.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa