PS4:n suomihittiin luvassa uutta sisältöä – lue mitä Resogunin laajennus pitää sisällään

Housemarquen Resogun saa uutta sisältöä Heroes laajennuksen muodossa jo tässä kuussa.

10.6.2014 06:00

Nordic Game Awards -tapahtumassa viime vuoden parhaaksi pohjoismaalaiseksi peliksi valittu kotimainen PlayStation 4 -peli Resogun saa uutta sisältöä jo tämän kuun aikana. Vierailimme viikko sitten pelin tehneen Housemarquen luona ottamassa selvää mitä tuleva laajennus pitää oikein sisällään.

Uutta sisältöä on luvassa sekä ilmaiseksi, että maksullisen Heroes laajennuksen muodossa. Ilmainen uusi sisältö tulee laajennuksen kanssa samalla viikolla ilmestyvän pelipäivityksen mukana. Päivitys sisältää erilaisten tasapainopäivitysten ja pikku muutosten lisäksi Local Co-up -pelitilan sekä ehkäpä tärkeimpänä aluseditorin.

Aluseditori mahdollistaa omien alusten suunnittelun. Oman aluksen kokoa ja ulkoasua muokataan helppokäyttöisessä 3d-editorissa, jossa alus rakennetaan pala palalta, tai oikeastaan vokseli vokselilta. Editori muistuttaa jonkun verran 3D Dot Game Heroesin vastaavaa. Aluksen ulkomuodon lisäksi pelaaja jakaa 15 pistettä aluksen kolmen ominaisuuden (Agility, Boost ja Overdrive) kesken sekä valitsee mitä alkuperäisten alusten aseista se käyttää. Aluksen koolla ei pääse maksimoimaan, sillä niiden osumalaatikko on aina saman kokoinen niiden ulkoisesta koosta huolimatta.

Omia aluksiaan voi ladata verkkoon muiden pelaajien ihasteltavaksi ja ihmeteltäväksi. Housemarquen julkaisujohtajan Mikael Haverin mukaan odotettavissa on myös penis-aluksia tai muuta yhtä ’hauskaa’, internetistä kun on kyse. Arveluttavan näköiset tai nimiset alukset voi raportoida Sonylle.

Local Co-up tarkoittaa yhteispeliä samalla koneella ja ruudulla. Ruutua ei kuitenkaan jaeta, eli pelaajat toimivat samalla ruudulla koko ajan. Tästä syystä esimerkiksi Boost-liike aktivoituu kummallakin pelaajalla yhtäaikaa. On sanomattakin selvää, että yhteispeli samalla ruudulla vaatii hieman erilaista pelisilmää, kuin yhteispeli verkon kautta omilla ruuduilla.

Päivityksen mukana tulee myös Retro-kameratila, jossa kamera pysyy koko ajan paikallaan eikä liiku hieman pelin mukana kuten pelin peruskamera. Kameratilojen välillä voi vaihtaa milloin vain vaikka kesken peliä. Päivitys korjaa lisäksi pelissä olleita virheitä, joita on voinut käyttää hyväksi pistesaalita kerätessä. Tästä syystä pelin pistetaulukot nollautuvat päivityksen ilmestyessä, joskin kaikkein kovimman vaikeustason tilastot jäävät ennalleen.

Selviytymistä ja täystuhoa

Heroes laajennus sisältää kaksi uutta pelitilaa: Survival ja Demolition. Survival on eräänlainen loppumaton pelitila, jossa pelaajalla on yksi elämä ja tavoitteena selviytyä mahdollisimman pitkään. Suorituksen tasoa mitataan kuitenkin pisteillä, ei ajalla. Pelaaminen muuttuu koko ajan, sillä pelimekaniikka ja viholliset muuttuvat hienovaraisesti pelaajan suorituksen mukaisesti. Mitä enemmän pisteitä kerää, sitä vaikeammaksi peli muuttuu. Pisteiden lisäksi Survivalissa voi myös laskea kuinka monta päivää pysyy elossa, sillä pelitilassa on vaihtuvat vuorokaudenajat, jotka muuttavat peliä visuaalisesti. Sama pätee myös musiikkiin.

Survival-tila vaatii tietenkin taitoa ja siinä pärjätäkseen pitää omaa suoritusta hioa kerta toisensa jälkeen. Hyvin pelaamalla voi saada suojakenttiä, jolloin peli ei lopu heti ensimmäiseen lipsahdukseen, mutta ne ovat harvassa.

– Survival on paljon syvällisempi pelitila kuin aluksi voisi olettaa. Sen pelimekaniikka muuttuu pelaamisen myötä, viholliset muuttuvat. Jokaisen pelikerran haamu jää mieleen kummittelemaan ja tulee halu nähdä, kuinka edellisen ennätyksensä saa ylitettyä, toteaa Resogunin pelitasapainosta vastaava Henri Markus.

Demolition on sen sijaan aivan jotain muuta. Siinä ei ammuta lainkaan, vaan käytössä on liikkumisen lisäksi vain yksi nappi, joka aktivoi uudelleen latautuvan pommin. Pommilla ei suinkaan ole tarkoitus räjäyttää vihollisia, vaan ohjata kentällä olevaa oranssia palloa kuin flipperin kuulaa ikään. Räjäyttämällä pallo liikenteeseen se tuhoaa kaiken tielle osuvan, myös pelaajan, joten sitä on syytä varoa ja tarkkailla missä se liikkuu. Kuulaa räjäytyksillä ohjaamalla on tarkoitus tuhota ruudulla olevat rakenteet ja kerätä näin pisteitä. Haveri kuvaa pelitilaa sanoilla ”Resogun meets Arkanoid”.

Hyvin pelaamalla saa käyttöönsä useita palloja yhtäaikaa, mikä tietenkin moninkertaistaa tuhon määrän, mutta tekee pelaamisesta myös vaarallisempaa pelaajalle. Aluksen osumalaatikko näkyy koko ajan, mikä tekee väistelystä ja liikkumisesta hieman helpompaa.

– Pelaajan on hyväksyttävä, että pallolla on oma elämä. On pidettävä silmällä kahta asiaa yhtäaikaa: missä pallo kulkee ja mihin on liikkumassa, Markus kertoo.

Laajennuksen kaksi uutta pelitilaa ovat hyvin erilaisia niin keskenään, kuin emopelin pelitiloihin verrattuna. Onkin kuvaavaa, että sekä Haverilla että Markuksella on kummallakin oma suosikkinsa. Markus sanoo voivansa hioa suoritustaan Survival-tilassa loputtomiin, kun taas Haveri sanoo ettei kyllästy Demolitioniin millään, eikä voi lopettaa sen pelaamista.

Ilmainen päivitys ilmestyy kaikkien ladattavaksi 23. kesäkuuta ja Heroes laajennus 25. kesäkuuta. Hintaa sillä on 4,99 euroa. Samaan aikaan myyntiin ilmestyy myös Resogunin Season Pass, joka pitää sisällään tämän laajennuksen lisäksi myös ainakin toisen tulevan lisäosan. Hintaa Season Passilla tulee olemaan 7,99 euroa.

Resogunin laajennus on pelattavissa E3-messuilla, joten lisää tietoa siitä on luvassa vielä tämän viikon aikana.

 

Lisää luettavaa