PlayStation 4:lle syksyllä saapuva Share Play -ominaisuus on saamassa varsin merkittävän rajoituksen. Pelisivusto Gamespot raportoi kuulleensa Sonylta, että Share Play toimii pelaajilla kerrallaan 60 minuutin lohkoissa, joiden päättyminen vaatii aina uuden istunnon aloittamista, mikäli pelaamista haluaa jatkaa.

Sonyn mukaan istuntojen määriä ei ole sentään tarkoitus rajoittaa.

Osaksi PlayStation Plussaa rakennettu Share Play oli suuri puheenaihe Sonyn viime tiistaina Gamescom-messujen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Sony on kuvaillut ominaisuutta ”virtuaaliseksi sohvaksi”, sillä se mahdollistaa pelien pelaamisen kavereiden kanssa, vaikka kaverit olisvatkin toisella puolella maapalloa ja vaikka he eivät omistaisikaan pelattavana olevaa peliä.

Share Play toimii kahdella tavalla. Joko pelaaja pyytää kaveriaan pelaamaan jotain tiettyä peliä yhdessä esimerkiksi yhteistyönä tai sitten kaverille voi antaa ohjakset kyseisestä pelistä kokonaan. Peliblogi Kotaku raportoi kuulleensa Sonylta, että Share Playssa pelaaja antaa toisen pelaajan käyttöön sekä pelinsä että myös PlayStation 4:nsä, mikä tarkoittaa, että pelissä tehty eteneminen tallentuu lainattuun PS4:ään. Lainaaja ei näin ollen voi myöskään ryhtyä Share Playn aikana pelaamaan toista peliä, kuin mitä kaveri sillä hetkellä pelaa.

Japanilainen pelilehti Famitsu tietää vuorostaan kertoa, ettei Share Play ole asia, joka kehittäjien on itse lisättävä peleihinsä. Ominaisuuden pitäisi toimia suoraan kaikissa peleissä, joka eivät hyödynnä PlayStation Camera -lisälaitetta.

Suoratoistoteknologiaa hyödyntävä Share Play toimitetaan PlayStation 4:lle osana sen tulevaa 2.0-järjestelmäpäivitystä. Päivitys lisää konsoliin muun muassa myös mahdollisuuden ladata pelikuvavideoitaan suoraan YouTubeen.

Lähde: Gamespot, Kotaku, Famitsu

Lisää luettavaa