PS4 myy mainiosti, mutta julkaisukulut jättivät Sonyyn vielä jälkensä

Sonyn peliosasto jäi vielä viime tilikaudella tappiolle PS4:n mainioista myynneistä huolimatta.

14.5.2014 17:44

PlayStation 4 on kenties parhaillaan myydyin uuden sukupolven konsoli, mutta Sonyn peliosaston tilillä moinen näkyy vielä miinusmerkkisenä lukuna. Sonyn keskiviikkona tekemä tulosjulkistus paljastaa, että yhtiön pelipuoli teki maaliskuussa päättyneellä tilikaudellaan 8,1 miljardin jenin (n. 58 milj. euron) liiketappiot, kun vuosi sitten PlayStation- ja muu pelibisnes poikivat yhtiölle vielä liikevoittoa 1,7 miljardia jeniä.

Yhtiön mukaan merkittäviä osatekijöitä tappioiden suhteet ovat olleet PlayStation 4:n julkaisukulut. Myös Sony Online Entertainmentin muutamien verkkopelien sulkeutuminen on jättänyt jälkensä.

Liikevaihto Sonyn pelibisneksen osalta oli kuitenkin juurikin PlayStation 4:n ansiosta nyt varsin pirteät 979,2 miljardia jeniä (n. 7 miljardia euroa).  Vaikka PlayStation 3 -konsolien myynti oli vähentynyt, oli nousua vuodentakaiseen liikevaihtoon tullut lähemmäs 39 prosenttia.

Parhaillaan käynnissä olevan tilikautensa osalta Sony ennustaa, että sen peli- ja verkkopalvelubisnes tuottaisivat liikevoittoa sellaiset 20 miljardia jeniä.

Kokonaisena yhtiönä Sony on ilmoittanut tehneensä viime tilikaudellaan nettotappiota sen sijaan 128,4 miljardia jeniä (0,9 miljardia euroa), kun viime vuonna yhtiö oli onnistunut haromaan käsiinsä vielä 41,5 miljardin jenin nettovoitot. Liikevaihto Sonylla oli nyt kokonaisuutena 7,8 biljoonaa jeniä (n. 56 miljardia euroa), mikä on 14 prosenttia parempi tulos kuin vuosi sitten. PlayStation 4:n hyvän myynnin ohella asiaan auttoi myös kasvanut mobiililaitekauppa.

Kuluvan vuoden aikana valoa ei erityisemmin Sonyn tunnelin päässä vielä välttämättä nähdä. Yhtiö ennustaa, että se tekee nettotappiota nykyisen tilikautensa aikana vielä 50 miljardia jeniä. Osasyy tappioihin perustuu pc-konebisnekseen, jonka Sony on jättämässä taakseen.

Lähde: Sony

Lisää luettavaa