PS4-ajopeli Driveclub sai kuolemantuomion – peli vedetään myynnistä ja palvelimet suljetaan

Driveclubin taru on tulossa päätökseensä.

30.3.2019 14:16

Sony on päättämässä tuen PlayStation 4 -peli Driveclubille. Ensin syyskuun 1. päivä Driveclub, Driveclub VR, Driveclub Bikes ja sen kaikki niiden lisäsisältö vedetään kokonaan myynnistä, minkä jälkeen 1. huhtikuuta 2020 se lakkauttaa vielä pelien palvelimet kokonaan.

Palvelinten lakkauttamisen myötä Driveclubia voi luonnollisesti pelata enää vain offline-tilassa ilman minkäänlaisia verkko-ominaisuuksia, jotka muodostavat ison osan pelistä. Jos peli löytyy ostettuna digitaalisesti, pitäisi sen pysyä ladattavissa senkin jälkeen, kun pelin digitaalinen myynti lopetetaan.

Minkäänlaista syytä Sony ei ole antanut Driveclubin reissulle. Yleensä tällaisella päätöksellä on kuitenkin tekemistä pelaajamäärien ja/tai lisenssisopimusten suhteen.

Driveclub julkaistiin PlayStation 4.lle syksyllä 2014 pitkän viivästelyjakson jälkeen. Sitä odotettiin alunperin jo PlayStation 4:n julkaisuun. Pelistä luvattu PlayStation Plus -jäsenille ilmainen versio myöhästyi vielä kyseisestä ajankohdasta palvelinruuhkien takia. Pelin kehitti MotorStormista ja PS2:n WRC-rallipeleistä tuttu Evolution Studios, jonka Sony sulki yllättäen keväällä 2016.

Lähde: PlayStation (kotisivu)

Lisää luettavaa