PS3 ja Xbox 360 vetoavat edelleen Ubisoftiin – vuosien tuki kenties vielä edessä

Hiljattain julkistettu uusin Assassin's Creed on kenties uuden sukupolven yksinoikeus, mutta Ubisoft on silti edelleen halukas tukemaan myös vanhoja konsoleita.

30.3.2014 23:47

Uusien konsolien laitekanta sen kuin kasvaa, mutta Ubisoft uskoo edelleen myös vanhuuden voimaan. Ranskalaisyhtiön johtoportaassa vaikuttava Lionel Raynaud kertoi hiljattain brittilehti Edgen haastattelussa, että edellisen sukupolven konsoleilla voitaisiin pelata Ubisoftin pelejä vielä pitkänkin aikaa.

– Meiltä on tulossa pelejä PS3:lle ja Xbox 360:lle tänä vuonna ja todennäköisesti vielä vuosienkin ajan. Me haluamme kyetä tarjoamaan pelejä heille, jotka vielä pelaavat kyseisillä konsoleilla. Black Flag oli ensimmäinen Assassin’s Creed -peli uudella sukupolvella, mutta se suunniteltiin juuri tätä asiaa mielessä pitäen, Raynaud kertoi Edgelle.

Antamastaan Black Flag -esimerkistä huolimatta Raynaud kuitenkin kokee, että vanhoja konsoleita tukiessaan Ubisoft pystyy tarjoamaan vielä myös pelikokemuksia, jotka on varta vasten mukautettu uusille konsoleille. Mikäli Ubisoft määrittelee, että kehityksessä olevan pelin pääalustoina toimivat siis juurikin uuden sukupolven konsolit, voidaan peli Raynaudin mukaan sovittaa vanhemmille laitteille tarvittaessa hieman riisutumpanakin versiona. Tällöin vaatimuksena vain on, että vanhemmille alustoille pystytään kääntämään kokemus, joka on parempi kuin mitä kyseisellä laitesukupolvella on totuttu kokemaan.

Aina Ubisoft ei toki ole luottamassa vain käännöksiin. Kuluvan vuoden suurpelien osalta Ubisoft toi hiljattain julkisuuteen 1700-luvun Ranskaan sijoittuvan Assassin’s Creed Unityn. Peli on kehitteillä vain PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle, miksi huhuissa on kiivaasti liikkunut myös kuiskailuja siitä, että PlayStation 3:lla ja Xbox 360:llä nähtäisiin kokonaan oma Assassin’s Creed -pelinsä. Teoksen on vihjattu sijoittuvan Pohjois-Amerikan itärannikolle ja että tällä kertaa ohjaksiin saataisiin seilaava temppelinherra.

Lähde: Edge

Lisää luettavaa