PS2:n roolipeliklassikko Disgaea kääntyy pc:lle

Kulttimainetta nauttivan roolipelisarjan alulle PlayStation 2:lla laittanut Disgaea: Hour of Darkness on kääntymässä pc:lle.

17.11.2015 00:01

Hiljattain viidennen pääsarjan osansa saanut taktiseen roolipelitoimintaan luottava Disgaea-sarja on saapumassa pc:lle. Ensi vuoden helmikuussa Steamissa myyntiin on ilmestyvässä Disgaea PC, joka on uusi versio alkujaan vuonna 2003 PlayStation 2:lle saapuneesta sarjan ensimmäisestä osasta, Disgaea: Hour of Darknessista.

Pc:llä alkuperäinen Disgaea-peli on varustettu niin uusitulla käyttöliittymällä kuin tekstuureillakin, minkä lisäksi kaikki pelin PSP-versiossa nähty ylimääräinen sisältö on myös pakattu mukaan. Samalla peli on laitettu tukemaan myös Steamin erinäisiä ominaisuuksia, kuten pilvitallennuksia, saavutuksia sekä keräilykortteja, ja tokihan peliä voi pelata nyt hiirellä ja näppäimistölläkin.

Jo reilun vuosikymmenen pituisen elämänsä aikana Disgaea-sarja on tullut tunnetuksi erityisesti överistä luonteestaan. Sen lisäksi, että pääosa pelien dialogista on kirjoitettu aina enemmän tai vähemmän kieli poskessa, on pelien eräs kuuluisimmista piirteistä niiden tarjoama mahdollisuus kehittää hahmonsa aina tasolle 9999 asti, mikä sekään ei ole varsinaisesti vielä lopullinen katto hahmojen rakentamiselle. Pelikokemusta on myös mahdollista muokata omanlaisekseen pelien tarjoaman lainsäädäntöjärjestelmän voimin, jota voi taivutella omien etujensa mukaiseksi samoin tavoin kuin oikean elämän lainsäädäntöelimiä: lahjomalla ja tappamalla senaattoreja.

Julkaisija NIS America ei ole vielä kertonut, miten paljon se on aikeissa veloittaa Disgaea PC:n peluusta. Lähdelinkistä pääsee kuitenkin jo tutkiskelemaan pelin Steam-tuotesivua.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa