PS2:n rytmipeliklassikko pyritään tuomaan takaisin

Harmonix ja fanit haluavat nähdä uuden Amplituden. Nyt on siis Kickstarterin aika.

5.5.2014 17:34

Harmonixin PlayStation 2:lle vuonna 2003 kehittämä rytmipeli Amplitude saattaa saada jatkoa. Yhdysvaltain itärannikolla majaileva studio on käynnistänyt Kickstarter-kampanjan uudelle sarjan osalle, joka tullaan näkemään PlayStation 3:lla ja 4:llä, mikäli tarvittava 775 000 dollarin minirahoitus saadaan kasaan.

Kickstarterin avulla Harmonix pyrkii erityisesti tarkastelemaan, voisiko uudelle Amplitudella tosiaan olla vielä kysyntää maailmassa. Viimeisen kymmenen vuoden ajan fanit ovat kyllä kovaäänisesti huutaneet uuden sarjan osan perään, mutta vasta nyt Kickstarterilla kehittäjillä on kunnollinen mahdollisuus ottaa selvää, ovatko huutajat valmiita pysymään sanojensa takana.

Harmonixin mukaan uutta Amplitudea tulisi kehittämään tiimi, joka koostuu useista alkuperäisen Amplituden parissa työskennelleistä ihmisistä. Studiossa ollaankin luottavaisia siihen, että nyt kymmenen vuotta myöhemmin kehittäjät pystyvät luomaan aiempaakin paremman peliohjaimella pelattavan rytmipelikokemuksen. Lisenssoituja kappaleita ei tällä kertaa tulla kuitenkaan pelissä välttämättä kuulemaan, vaan peliä ollaan tukemassa pääasiallisesti Harmonixin omilla kappaleilla.

Amplituden ja sitä edeltäneen Frequencyn ohella Harmonix tunnetaan nykypäivänä varsinkin Guitar Hero-, Rock Band– ja Dance Central -sarjojen luojina. Myös viime aikoina studio on ollut toki erittäin kiireinen, sillä parhaillaan sillä on työn alla sekä musiikkiräiskintäpeli Chroma, Disney-aiheinen Kinect-musiikkipeli Fantasia: Music Evolved että myös mobiliijuoksupeli Record Run

Lisätietoja uudesta Amplitudesta voi tarkistaa sen Kickstarter-sivulta ja oheisesta videosta.

Lisää luettavaa