Paavi Franciscus on aloittanut vuoden 2022 tyylillä Undertalen musiikin tahdissa.

Keskiviikkona osana paavin perinteistä vastaanottotapahtumaa valokeilan otti haltuunsa italialainen sirkusryhmä Rony Roller, joka esiintyi Vatikaanin päämiehelle käyttäen sovitusta Megalovania-nimisestä kappaleesta. Biisi tunnetaan parhaiten Undertale-hahmo Sansiin liittyvänä kappaleena, joskin kehittäjä Toby Fox sävelsi sen alkujaan osaksi EarthBound -roolipelin pohjalta tehtyä Halloween Hack -nimistä romhack-projektia. Kappaletta on esitetty myös osana verkkosarjakuva Homestuckia.

Asiasta hupailtiin nopeasti muun muassa Twitterissä, mutta kokonaisuudessaan vastaanotto on taltioitu myös oheiseen YouTube-videoon, jos sen katseleminen sattuu kiinnostamaan. Tuttu pelimusiikki pärähtää soimaan noin kohdassa 1:04:44.

Kyseessä ei ilmeisesti ole edes ensimmäinen kerta, kun Franciscus ja Undertale ovat kohdanneet toisensa. Vuonna 2016 YouTube-persoona Mathew ”MatPat” Patrick ilmaisi lahjoittaneensa paaville kopion pelistä, kun hänet ja joukko muita YouTube-vaikuttajia kutsuttiin Roomaan puhumaan internetin kyvystä tuoda ihmisiä yhteen. MatPat omisti aiheelle luonnollisesti videonkin, joka on upotettu oheen.

Lisää luettavaa