Pokémonit oikeaan maailmaan tuovasta Pokémon GO -pelistä saatiin uusia kuvia, lisää yksityiskohtia

Taskuhirviöiden pyydystelyä ja oikeassa maailmassa vaeltelua yhdistävästä Pokémon GO'sta on saatu vihdoin virallisia ruutukaappauksia ja tarkempia yksityiskohtia.

24.3.2016 23:19

Android- ja iOS-laitteille kehitteillä olevasta Pokémon GO -pelistä on julkaistu vihdoin ensimmäinen satsi virallisia ruutukaappauksia. Samalla Pokémon-brändistä vastaava The Pokémon Company on tarjonnut nyt myös kattavamman selityksen sille, mitä Pokémon GO päästääkään pelaajansa tarkalleen tekemään.

Kuten jo aiemmin tiedettiin, perustuu Pokémon GO’n pelaaminen mobiililaitteista löytyvien GPS-ominaisuuksien käyttöön. Pelin keskeisin aktiviteetti on tietenkin taskuhirviöiden pyydystäminen, mikä tapahtuu kulkemalla oikeassa maailmassa samalla, kun pelisovellus on päällä reissaajan omassa kännykässä. Ajoittain sovellus värisyttää mobiililaitetta merkiksi siitä, että jonkinlainen taskuhirviö on lähistöllä. Tällöin laite on aika vetää esille itse pyydystämistä varten, mikä luonnistuu heittämällä poké-palloja kaappausta odottavia hirviöitä päin kosketusnäytön avulla.

Poké-palloja ja muita varusteita Pokémon GO’ssa hankitaan vierailemalla PokéStop-nimisillä pysähdyspaikoilla, joita peli on asettanut oikean maailman nähtävyyksien ja muunlaisten tunnistettavien maamerkkien kohdalle. Vastaavista paikoista pelaajat voivat löytää myös valloitettavissa olevia Pokémon-saleja. Salien valloittaminen tapahtuu selättämällä niitä vartioimaan asetetut taskuhirviöt, minkä jälkeen pelaajat voivat itse laittaa jonkin omista otuksistaan vartioimaan omaa reviiriään. Yksi pelaaja pystyy asettamaan yhteen saliin kuitenkin kerralla vain yhden hirviön, miksi Pokémon GO rohkaiseekin muodostamaan joukkueita muiden pelaajien kanssa, mikäli reviireitään haluaa tosissaan pitää turvassa muilta kouluttajilta.

Erilaisia hirviöitä Pokémon GO’ssa löytää riippuen siitä, millaisilla alueilla pelaaja milloinkin kävelee. Vesityypin poksuja löytää pääasiallisesti esimerkiksi veden ääreltä ja niin edelleen.

Erilaisia taskuhirviöitä keräämällä pelaajat nostavat kouluttajatasoaan, mikä avaa näiden käyttöön muun muassa parempia poké-palloja ja mahdollisuuden pyydystää vahvempia hirviöitä. Varsinainen taskuhirviöiden kehittäminen muodosta toiseen tapahtuu vastaavasti keräämällä kerralla haltuunsa tarpeeksi useita samanlaisia hirviöitä.

Aina ajoittain pelaajille tarjotaan myös erilaisia haasteita suoritettavaksi, mistä näitä palkitaan saavutusmitalein.

Ohessa muistutuksena Pokémon GO’n ideoita varsin dramatisoidusti esittelevä julkistustraileri viime vuodelta. Peliä työstää yhteistyössä The Pokémon Companyn kanssa Niantic Labs -niminen studio, joka on luonut aiemmin myös vastaavanlaisia ideoita hyödyntäneen Ingress-mobiilipelin.

Lähde: Pokémon.com

Lisää luettavaa