Pokémon-tuottaja vastaa uutuuspelien keräämään kritiikkiin: ”Olemme teidän kaikkien tavoin intohimoisia pokémoneista”

Pokémon-tuottaja vahvistaa kuuntelevansa fanien kritiikkiä Swordin ja Shieldin Pokémon-tarjonnasta, vaikka muutoksia suunnitelmiin ei olekaan tiedossa.

30.6.2019 12:25

Game Freak -tuottaja Junichi Masuda on ajautunut julkaisemaan viestin sarjan faneille koskien Pokémon Sword- ja Shield-pelien taskuhirviötarjonnasta noussutta kritiikkiä.

Masuda vahvisti aiemmin kesäkuussa, ettei syksyllä saapuva pelikaksikko tue kaikkia mahdollisia taskuhirviöitä, joita sarjassa on tähän mennessä nähty. Käytännössä pelit eivät siis anna kerätä ja taisteluttaa joka ikistä pokémonia, mitä Masuda perusteli aiemmin työmäärällä, jota näiden implementointi vaatisi niin visuaalisesti kuin pelillisesti. Päätös on harmittanut paljon jo siksi, että se on käytännössä Pokémon sarjan ”gotta catch ’em all” -slogania vastaan.

Tuoreessa viestissään Masuda kiittää faneja siitä, että he välittävät niin syvästi Pokémonista, ja toteaa sekä lukeneensa kaikki kommentit että arvostavansa pelaajien rakkautta ja intohimoa sarjaa kohtaan. Yhtälailla hän kuitenkin muistuttaa, että kehittäjät myös tekevät paljon työtä peliensä eteen ja ettei päätöksen teko ollut mikään helppo homma. 

– Olemme teidän kaikkien tavoin intohimoisia pokémoneista ja niistä jokainen on todella tärkeä meille. Niin monen vuoden Pokémon-pelinkehityksen jälkeen tämä oli erittäin vaikea päätös minulle. Haluan tehdä selväksi sen, että vaikka jokin tietty pokémon ei olisi saatavilla Swordissa ja Shieldissa, ei se tarkoita, etteikö sitä nähtäisiin peleissä tulevaisuudessa, Masuda toteaa.

Pokémon Sword ja Shield tuodaan Switchille 15. marraskuuta. Tiedossa ei toistaiseksi ole, mille taskuhirviöille ollaan tarkalleen ottaen näyttämässä ovea pelikaksikossa..

Lähde: The Pokémon Company

Lisää luettavaa