Pokémon GO -kehittäjä jatkaa ”huijareiden” jahtaamista, nyt aseistuksena häpeämerkki

Niantic jatkaa edelleen Pokémon GO -pelaajia, jotka pyydystäväst hirviöitä pelin ulkopuolisia palveluita käyttämällä.

21.6.2017 21:19

Pokémon GOta kehittävä Niantic on esitellyt uuden keinon, jolla se yrittää saada pelaajat välttelemään taskuhirviöiden pyydystämistä pelin ulkopuolisia palveluita käyttämällä.

Nyt viimeisimpänä se on kertonut merkitsevänsä pokémonit, jotka se on havainnut pelaajien pyydystäneen mielestään vilpillisesti. Kyseessä ei ole myöskään vain pelkkä visuaalisesti ilmenevä rangaistus, vaan kyseisten hirviöiden on kerrottu käyttäytyvän myös odottamattomilla tavoilla.

Nianticin mukaan uusi toimintamalli on kehittäjien pyrkimys ylläpitää Pokémon GO -yhteisön eheyttä ja reiluutta. Sopivasti se on ottanut uuden järjestelmän käyttöön myös samoihin aikoihin, kun pelin suuri moninpelipäivitys sai julkistuksensa.

Aiemmin Niantic on rankaissut pelaajia kolmannen osapuolen palveluiden käytöstä estämällä näitä löytämästä esimerkiksi harvinaisempia hirviöitä. Pelin ulkopuolisilla palveluilla pelaajat ovat voineet selvittää esimerkiksi taskuhirvöiden ilmestymispaikkoja, huijata omaa sijaintiaan ja automatisoida pyydystelyn bottien avulla. Palveluiden käyttö on jakanut hieman pelin yhteisöä, sillä esimerkiksi harvemmin asutuilla alueilla Pokémon GO tapaa olla tarjonnaltaan köykäisempi ja näin ollen esimerkiksi hirviöiden sijainnin selvittämsen on kerrottu parantavan kokemusta.

Lähde: Reddit

Lisää luettavaa