Poistopyyntö heitti kapuloita arvostetun 2D-mätkinnän rattaisiin

Päättyneen julkaisusopimuksen myötä Konami on päätynyt pyytämään Skullgirls-taistelupelin poistoa konsolien latauspalveluista. Kehittäjillä piisaakin nyt kiirettä, jotta peli votaisiin pitää myynnissä.

9.12.2013 04:00

2D-taistelupeli Skullgirls on ajautunut hämmentävään tilanteeseen sekä PlayStation 3:lla että Xbox 360:llä. Pelin julkaisija Autumn Gamesin lopetettua hiljattain peliin liittyvän yhteistyösopimuksensa Konamin kanssa, on Konami nyt pyytänyt sekä Microsoftia että Sonya poistamaan pelin konsolien latauspalveluista.

Pitääkseen Skullgirlsin myynnissä kehittäjä Zero Lab Games onkin työskennellyt viimeisimmät päivät hurjalla tahdilla saadakseen toimitettua uuden – ja parannellun – version luomuksestaan nopeasti konsolivalmistajille. Kiirettä on myös ollut syytä pitää, sillä PlayStation Storesta peli on katoamassa näillä näkymin joulukuun 17. päivä, joihin aikoihin myös Sonyn laatutarkastajat lähtevät talvilomille. Valmistautumisaikaa on myös jo ennalta karsinut se, että pelin vastuuhenkilöt saivat kuulla poistopyynnöstä vasta Sonylta Konamin sijaan.

Uuden PlayStation-version Zero Lab on näillä näkymin saamassa lähetettyä toistaiseksi vain Sony Computer Entertainment American suuntaan. Näin ollen vaikka Skullgirlsin uusin versio saataisiinkin valmiiksi ajoissa, voi pelin PlayStation-versio Euroopassa kadota myynnistä silti pidemmäksikin aikaa.

Kehittäjät eivät tiedä, miten Skullgirlsin poistuminen myynnistä voi vaikuttaa sen nettipeliin.

Xbox 360:llä pelin vanha versio on poistumassa tarjonnasta joulukuun 31. päivä. Kyseisellä alustalla ongelmia tuottavat peliin liittyvät oikeusasiat. Kehittäjät eivät ole varmoja nimittäin, voiko Skullgirlsin uudesta Xbox 360 -julkaisusta vastaava Marvelous AQL lähettää Microsoftille pelin uutta versiota ennen kuin vanha Konamin nimissä oleva versio on pyyhitty kokonaan pois listoilta.

Elokuussa Steamiin saapunut pc-versio ei näillä näkymin ole kärsimässä julkaisusotkusta.

Lähde: EightySixed (Twitch), Joystiq

Lisää luettavaa