Sony on kertonut isoista muutoksista palvelupelisuunnitelmiinsa.

PlayStation-liiketoimintaa pyörittävä Sony Interactive Entertainment on kertonut viivästyttäneensä isoa osaa tulevista niin kutsutuista palvelupeleistään. Muutosten taustalla ovat pelien laatuun liittyvät huolet.

Sony kertoi uusimman osavuosikatsauksensa yhteydessä pyrkivänsä varmistamaan, että tulevien palvelupelien laatu vastaa pelaajien odotuksia. Yhtiön mukaan sen tavoitteena on, että pelaajat voisivat nauttia peleistä pitkäjänteisesti, minkä seurauksena merkittävää osaa peleistä arvioidaan paraikaa uudelleen.

Yhtiö on aikaisemmin kertonut työstävänsä yhteensä 12 palvelupeliä, joiden oli määrä ilmestyä vuoteen 2026 mennessä. Näistä 12 pelistä vain puolet aiotaan enää julkaista tilivuoden 2025 aikana. Lopuille peleistä ei tällä hetkellä ole aikataulua.

Sonyn operatiivinen johtaja Hiroki Totoki kertoi yhtiön tavoitteena olevan edelleen palvelupelien ja verkkopelien kehittämisen. Tiettyjen pelien ja sarjojen sijaan yhtiö haluaa kuitenkin ensisijaisesti keskittyä varmistamaan julkaistavien pelien laadun.

PlayStationin on aiemmin kerrottu viivästyttäneen esimerkiksi The Last of Us -verkkopelin kehitystä. Taustalla on tiettävästi Bungie-studion kriittinen arvio pelin potentiaalista. Yhtiö ei ole virallisesti kommentoinut kyseisen pelin tilannetta, mutta The Last of Us -verkkopelin ohjaaja kertoi äskettäin työskentelevänsä edelleen projektin parissa.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa