PlayStationin kautta Sonyn huipulle noussut Kaz Hirai eläköityy

Kaz Hirain aika Sonylla on tullut päätoimisesti päätökseensä.

24.3.2022 16:56

Sonyn tunnetuimpien johtohahmojen joukkoon lukeutunut Kaz Hirai on eläköitymässä japanilaisen elektroniikkajätin riveistä. Jo vuosi sitten Hirai siirtyi yhtiön toimitusjohtajan asemasta Sonyn hallituksen puheenjohtajaksi, mutta nyt hän on jättämässä myös kyseisen roolin taakseen.

Muutos Hirain statukseen tapahtuu 18. kesäkuuta. Tämän jälkeen hän toimii nimellisesti enää Sonyn neuvonantajana, jota Sonyn johto voi hyödyntää konsultoinnissa näin tarpeelliseksi nähdessään.

– Siirrettyäni toimitusjohtajan valtikan [Kenichiro] Yoshidalle viime huhtikuussa, on minulla ollut Sonyn hallituksen puheenjohtajana mahdollisuuden varmistaa sujuva vallanvaihdos Sonyn hallinnossa. Olen luottavainen, että kaikki Sonylla ovat asettuneet yhdenmukaisesti Yoshidan vahvan johtajuuden taakse ja ovat valmiita rakentamaan aina vain valoisampaa tulevaisuutta Sonylle. Olen näin ollen päättänyt lähteä Sonylta, joka on olltu osa elämääni viimeiset 35 vuotta, Hirai kertoo Sonyn tiedotteessa.

Hirai liittyi Sonyn joukkoihin alkujaan 1984 vaikuttaen ensin musiikkimarkkinoinnin parissa. Tästä hän siirtyi kesällä 1995 Sony Computer Entertainment American puolelle ja veti lopulta Sonyn koko PlayStation-bisnestä vuodesta 2006 alkaen, kun PlayStationin isänä tunnettu Ken Kutaragi astui sivuun. Koko Sonyn toimitusjohtajaksi Hirai nousi keväällä 2012

Aiemmin helmikuussa Sony ilmoitti vaihdoksen myös PlayStation-bisneksensä johtoon. Huhtikuusta alkaen paikan nappaa PlayStationin Euroopan vetäjänä pitkään tunnettu Jim Ryan.

Lähde: Sony

Lisää luettavaa