PlayStation-yksinoikeuksistaan tunnettu Quantic Dream levittäytyy uusille alustoille

Heavy Rain-, Beyond: Two Souls- ja Detroit: Become Human -kehittäjä Quantic Dream on aikeissa tehdä taas muutakin kuin pelkkää PlayStation-kamaa.

29.1.2019 23:18

Ranskalaiskehittäjä Quantic Dreamin tulevaisuus ei ole sidottu vain ja ainoastaan PlayStationiin. Detroit: Become Humanin viimeksi tehnyt studio on kertonut laajentavansa katsettaan useisiin alustoihin kiinalaisen teknologiayhtiö NetEasen hankittua siitä vähemmistöosuuden.

– Tavoitteenamme on olla läsnä kaikilla alustoilla, joilla vain on yleisöä, joka voi nauttia kokemuksistamme. Me jatkamme tietysti PlayStation-kehitystä. Se on alusta, jonka tunnemme hyvin työskenneltyämme Sonyn kanssa 12 vuotta. Me olemme kuitenkin läsnä myös kaikille muilla merkityksellisillä alustoilla, studion johtohenkilöstöön kuuluva Guillaume de Fondaumière toteaa viihdelehti Varietyn haastattelussa.

NetEase tai Quantic Dream eivät ole vahvistaneet summaa, jolla vähemmistöosuus hankittiin. Quantic Dreamin tarkoituksena olisi kuitenkin jatkaa toimintaansa itsenäisesti, kun taas NetEasen sijoitus auttaa ranskalaisyhtiön visiossa muuttua globaalimmaksi studioksi ja jatkaa kehittyneemmän teknologian ja pelien tekemistä.

Viimeisen vuoden aikana NetEase on sijoittanut isosti myös Destiny-kehittäjä Bungieen ja entisistä Hearthstone-tekijöistä koostuvaan uuteen Second Dinner -studioon. Se tekee parhaillaan myös esimerkiksi Blizzardin kanssa yhteistyötä mobiilipeli Diablo Immortalin parissa.

Varietylle antamassaan lausunnossa NetEase Gamesin sijoitus- ja strategiajohtaja Simon Zhu toteaa, että yhtiö on tehnyt sijoituksen tietoisena syytöksistä, joita Quantic Dreamiin kohdistettiin vuosi sitten muun muassa myrkyllistä työilmapiiriä koskien ja joita on osin käsitelty myös ihan oikeudessakin asti. Zhun mukaan NetEase ei tee sijoituspäätöksiä kevyesti, vaan on ennen toimimista analysoinut Quantic Dreamia laaja-alaisesti aina studiokulttuuria myöten, eikä se ole ainakaan itse todistanut syytöksissä ilmenneitä ongelmia.

Lähde: Variety, NetEase

Lisää luettavaa