Sonyn tuleva PlayStation VR2 -virtuaalitodellisuuslaite ei tue vanhoja PS VR -pelejä.

Yhtiön alustakokemuksesta vastaava johtaja Hideaki Nishino on kertonut PlayStationin podcastissa, etteivät PS VR -pelit ole sellaisenaan yhteensopivia PS VR2:n kanssa. Nishinon mukaan taustalla ovat PS VR2:n tekniset uudistukset, joiden vuoksi laitteen pelien kehittäminen vaatii erilaista lähestymistapaa kuin alkuperäisen PS VR:n kanssa.

– PS VR -pelit eivät ole yhteensopivia PS VR2:n kanssa, koska PS VR2 on suunniteltu tarjoamaan aito uuden sukupolven virtuaalitodellisuuskokemus, Nishino kommentoi.

Esimerkkeinä PS VR2:n uudistuksista Nishino mainitsee esimerkiksi uudet haptisella palautetoiminnolla ja adaptiivisilla liipasinpainikkeilla varustetut ohjaimet, visiirin sisäänrakennetun liiketunnistuksen ja silmänseurannan. Jotta PS VR -pelit toimisivat uudella laitteella, tulisi kehittäjien siis tehdä peleistään päivitetty käännös PS VR2:ta silmällä pitäen.

PS VR2:n tarkkaa julkaisuajankohtaa ei vielä ole paljastettu. Nishinon mukaan laitteen on kuitenkin määrä ilmestyä ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: PS Blog

Lisää luettavaa