PlayStation TV -minikonsolin julkaisu alkaa olla käsillä. Marraskuun 14. päivä on enää vain vajaan kahden kuukauden päässä, joten Sony on nähnyt parhaaksi jakaa jälleen joukon yksityiskohtia siitä, millaisin asetelmin vempele saadaankaan Eurooppaan.

Kuten jo aiemmin Gamescom-messuilla vahvistettiin, tulee PlayStation TV kustantamaan Euroopassa 99,99 euroa kolmella esiladatulla pelillä varustettuna. Nyt tiedossa on, että kyseiset valmiit pelit tulevat olemaan 2D-skeittipeli OlliOlli, avaruusräiskintäpeli Velocity Ultra ja matosotaa tarjoava Worms Revolution Extreme. Jotta pelejä voi kuitenkin PlayStation TV:llä pelata, on laitteen omistajalta löydyttävä joko DualShock 3- tai DualShock 4 -ohjain. PlayStation TV:n oletuspaketti ei nimittäin sisällä minkäänlaista ohjainta.

Varmaa nyt myös on, että Euroopassa laitteen sisältä löytyy oletuksena tallennustilaa kokonaisuudessaan yhden gigatavun edestä. Määrää voi kasvattaa PlayStation Vitan muistikortteja käyttämällä.

Sony lupaa, että PlayStation TV tulee tukemaan julkaisussaan lähes 700 peliä. Luku käsittää niin laitteen tukemat PlayStation Vita-, PSP- kuin myös PSOne Classic -pelit, eli esimerkiksi ihan mitä tahansa Vita-peliä ei laitteella voi pelata. Kosketusnäytön puute karsii muun muassa Uncharted: Golden Abyssin ja Gravity Rushin pois PlayStation TV:tä tukevien pelien listalta.

Kokonaisuudessaan listan tuetuista peleistä löytää PlayStation Blog -sivustolta.

Koska PlayStation TV on käytännössä televisioon kytkettävät PlayStation Vita, tukee laite perinteisten pelien ohella myös Sonyn Remote Play -toimintoa. Halutessaan PlayStation TV:n avulla voi siis pelata PlayStation 4 -pelejä lähiverkossa televisiolla, johon PlayStation 4:ää ei ole kytketty. PlayStation 4 -konsoli täytyy silti toki löytyä käyttäjältä.

Ajan myötä PlayStation TV:n pitäisi tukea myös Sonyn suoratoistopalvelu PlayStation Now’ta. Eurooppaan palvelu on määrä saada joskus ensi vuonna.

Lisää luettavaa