PlayStation: Tähtinimikkeiden laatu heikkenee tulevaisuudessa merkittävästi, jos ne tuodaan julkaisussaan tilauspalveluun

Sony ei ole näillä näkymin tuomassa suurimpia nimikkeitään julkaisussa tilauspalveluun.

14.5.2022 15:00

Sonyn talousjohtajan Hiroki Totokin mukaan suurnimikkeiden budjettia pitäisi leikata ja laatua heikentää, jos ne tuotaisiin PlayStation Plus -tilauspalveluun julkaisupäivänään.

Totoki avasi yhtiön strategiaa sijoittajille toteamalla tuoreimmassa talousarviopuhelussa, että isoimpiin laatunimikkeisiin kohdistuvat asiaankuuluvat kehityskustannukset parantavat alustaa ja bisnestä pidemmässä juoksussa.

– Jos tuomme isoimmat nimikkeemme heti tilauspalveluun, meidän täytyy todennäköisesti kutistaa niihin kohdistettuja panostuksia, jolloin se heikentää myös laatua. Se huolestuttaa meitä, Totoki tuumi.

Miehen kommentti on linjassa Sony Interactive Entertainmentin johtajan Jim Ryanin taannoisen lausunnon kanssa, jonka mukaan uutuuspelien tuominen tilauspalveluun rikkoisi ”positiivisen kierteen”.

Puhelun yhteydessä paljastui myös, että Sony sijoittaa lähitulevaisuudessa noin 40 miljardia Japanin jeniä (karkeasti arvioituna 300 miljoonaa euroa) PlayStationin sisäisiin peliprojekteihin.

– Sijoituksen turvin tavoitteena on kasvattaa pelibisnestämme vahvistamalla talonsisäistä ohjelmistoa ja tuomalla sitä useammalle eri alustalle, Totoki jatkoi.

PlayStationin tilauspalvelut uudistuvat ensi kuussa. Perinteinen PS Plus sekä PS Now poistuvat käytöstä ja tilalle tulevat PlayStation Plussan kolme eri jäsenyyttä: Essentials, Extra ja Premium. Tilausmallien mullistusta on varjostanut sekaannus aiemmin hankittujen PS Plus- ja PS Now -korttien kanssa.

Lähteet: Sony, Eurogamer

Lisää luettavaa