Vuonna 2002 perustettu ja Lontoon Sohossa sijaitseva Sony Interactive Entertainmentin PlayStation London Studio on sulkenut virallisesti ovensa.

Sonyn omistama studio työskenteli muiden muassa The Getaway -pelisarjan parissa ja vastasi SingStar-karaokepelisarjasta. Studio kehitti lisäksi lukuisia pelejä PlayStationin EyeToy-kameralle, lisättyä todellisuutta hyödyntäneelle Wonderbookille sekä tunnetut PlayStation VR -pelit PlayStation VR Worlds ja Blood & Truth.

Viime aikoina studio työskenteli fantasiamaailmaa ja Lontoota yhdistävän online-yhteistyökamppailupelin parissa.

Helmikuussa Sony ilmoitti suunnitelmistaan sulkea London Studion osana laajempia leikkauksia, joiden seurauksena Sony irtisanoo 900 työntekijää maailmanlaajuisesti, eli noin 8 % työntekijöistään.

”Yli kahdenkymmenen vuoden ajan London Studio on ollut koti poikkeuksellisen lahjakkaille ja ihanille ihmisille pelialalla. Kun suljemme ovet ja lähdemme uusiin seikkailuihin, haluamme sanoa sydämellisen kiitoksen kaikille menneille ja nykyisille pelaajille ja kollegoille, jotka ovat tukeneet meitä vuosien varrella. Olemme kokeneet yhden villin ja ihanan matkan!”, studio kirjoitti jäähyväisviestissään.

PlayStationin toimitusjohtajan tehtävissä toimiva Hermen Hulst kommentoi studion sulkemista sanoen, että yritys ”arvioi uudelleen” toimintatapojaan ja että irtisanomiset johtivat nimettömien peliprojektien peruuttamiseen.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa