PlayStation Mobile saapuu tiensä päähän

Sonyn pienempiin peleihin erikoistunut PlayStation Mobile -kauppapaikka laittaa lapun luukulle tänä vuonna.

15.3.2015 14:26

Sonyn pelipalvelu PlayStation Mobile on sulkeutumassa tänä vuonna. PlayStation Vitalla ja muutamilla PlayStation-sertifikoiduilla Android-laitteilla käytettävissä olleesta pienpelikaupasta ei voi ostaa tai ladata mitään enää syyskuun 10. päivä alkaen.

Osa palvelun ominaisuuksien karsimisesta alkaa jo 15. heinäkuuta. Tuolloin mahdollisuus ostaa sovelluksia PlayStation Mobilesta tulee olemaan mahdollista enää vain nettiselaimen välityksellä, joskin sovellusten sisäiset ostokset toimivat kyllä normaalisti aina syyskuuhun asti. Myös jo aiempia hankintojaan on mahdollista ladata uudelleen ennen syyskuuta, mutta ei enää sen jälkeen.

Mikäli hankkimiaan PlayStation Mobile -pelejä haluaa pelata vielä tulevaisuudessa, on pelaajien ennen syyskuuta ”aktivoitava” laite, jolla he pelejään käyttävät. Ohjeet prosessiin voi katsastaa PlayStationin yhteisösivulta.

PlayStation Mobile debytoi virallisesti alkujaan elokuussa 2012, joskin Suomeen se saatiin vasta vuoden 2013 puolella. Yhdessä PlayStation Mobilen kanssa Sony lanseerasi pelinkehittäjiä varten myös kehitysympäristön, jonka oli määrä helpottaa huomattavasti pelien tuomista palveluun.

Palvelun kautta julkaistuja pelejä olivat esimerkiksi Super Crate Box, Rock Bosher DX ja Surge. Palvelussa olleita yhdisti usein pieni tiedostokoko ja halpa hinta.

Lähde: PlayStation FAQ

Lisää luettavaa