PlayStation 4:n suuri syyspäivitys saapuu ensi viikolla – katso esittelyvideo

PlayStation 4:n toiminnallisuustarjontaa monipuolistava Masamune-päivitys tupsahtaa kaikkien ladattavaksi ensi viikolla. Nyt onkin vielä siis hyvä tutustua, mistä Share Playssa onkaan esimerkiksi kyse.

25.10.2014 03:50

Sony on saanut vahvistettua julkaisupäivän PlayStation 4:n seuraavalle järjestelmäpäivitykselle. Loppukesän aikoihin julkistettu suurpäivitys saadaan ladattavaksi alkavan viikon tiistaina 28. päivä lokakuuta.

Koodinimellä Masamune tunnettu päivitys on tuomassa konsoliin aimo kasan kaivattuja toiminnallisuuksia. Mukaan mahtuu esimerkiksi USB-musiikkisoitin, tuki YouTube-latauksille sekä mahdollisuus vaihtaa konsolin päävalikon teemaa. Kenties merkittävin lisä on kuitenkin Share Play -ominaisuus, jonka käytöstä Sony on julkaissut nyt myös esittelyvideon.

Sony on markkinoinut Share Playta kuvailemalla sitä eräänlaiseksi virtuaaliseksi sohvaksi. Ominaisuuden ideana on, että pelaajat voivat netin välityksellä kutsua PlayStation 4:n omistavan ystävänsä seuraamaan pelaamaansa peliä, vaikkei kutsuttu ystävä omistaisikaan kyseistä peliä. Halutessaan pelin jakaja voi myös siirtää pelin ohjakset kaverilleen katselun yhteydessä tai vaihtoehtoisesti jopa kutsua tämän myös mukaan peliin toiseksi pelaajaksi, mikäli peli vain tukee paikallista moninpeluuta.

Share Playn käyttö on osin lukittu PlayStation Plus -jäsenyyden taakse. Kuka tahansa voi kutsua kyllä kenet vain tahansa katsomaan pelaamistaan, mutta mikäli pelin ohjakset haluaa siirtää eteenpäin, on pelin omistajalta löytyvä PlayStation Plus -tunnus. Mikäli vuorostaan kaverinsa haluaa kutsua peliinsä toiseksi pelaajaksi, on molemmilta pelaajilta löydyttävä Plus-jäsenyys.

Share Playta voi käyttää kerralla tunnin pituisissa erissä.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa