PlayStation 4:n kaivattu järjestelmäpäivitys saapui

PlayStation 4:n laaja 1.70 päivitys on saapunut. Nyt muun muassa pelikuvavideoiden tekemisen ja jakamisen pitäisi olla aiempaa helpompaa.

1.5.2014 07:00

PlayStation 4:n järjestelmäpäivitys 1.70 on saapunut ladattavaksi tällä viikolla. Päivitys onkin ollut monelle varsin odotettu, sillä se lisää konsoliin joukon toivottuja ominaisuuksia.

Eräs merkittävimpiä päivityksen tuomia uudistuksia on mahdollisuus poistaa konsolista viimein käytöstä HDCP-suojaus. Tämä mahdollistaa pelikuvan taltioinnin suoraan HDMI:n kautta. Katsottaessa konsolilla tosin erilaisia videopalveluita on suojauksen usein edelleen oltava kuitenkin päällä.

Laaja osa muistakin uusista lisistä liittyy pelikuvavideoiden tekoon. Jatkossa konsolilla taltioidut pelikuvamateriaalinsa voi esimerkiksi siirtää vaivatta USB-tikulle ja siitä vaikkapa omaan tietokoneensa. Löytyypä PS4:stä nykyisellään myös astetta kunnollisempi videonmuokkausohjelmistokin.

Tuki Twitch- ja Ustream-palveluille on sekin parantunut. Jatkossa pelaamistaan voi striimata nettiin suorana 720p-resoluutiolla, minkä lisäksi lähetyksiään voi arkistoida palveluihin myöhempiä katsontakertoja varten.

Yleismaallisempien lisien osalta PlayStation Store on nyt päivittynyt tukemaan PayPalia ja voipa DualShock 4:n selkävaloakin himmentää. PlayStation Camera on sekin oppinut uusia äänikomentoja, minkä lisäksi PS4:n kaverijärjestelmää on pyritty sujuvoittamaan, kuten myös trophy-saavutusten järjestelyäkin.

Koko listan muutoksista selityksineen löytää PlayStation Blog -sivustolta.

Lisää luettavaa