Sony on ilmoittanut Twitterissä sulkevansa PlayStation 3:n SOCOM: Special Forces, SOCOM: Confrontation ja MAG -pelien verkkopalvelimet ensi vuoden alussa. Palvelimet suljetaan tammikuun 28. päivä 2014. Sonyn mukaan kyseessä on normaali toimenpide verkkopelien iän saavuttaessa tietyn pisteen.

PlayStation 2:lla verkkopelaajien suureen suosioon noussut SOCOM-sarja ei PlayStation 3:lla tavoittanut enää samaa taikaa kuin aiemmin ja vuonna 2011 julkaistu SOCOM: Special Forces jäi sarjan tekijän Zipper Interactiven viimeiseksi peliksi. Sony sulki studion vuoden 2012 alussa. Vuonna 2009 julkaistun SOCOM: Confrontationin kehitti myöhemmin Resident Evil: Operation Raccoon Cityn Capcomille tehnyt Slant Six Games.

Myös Zipper Interactiven kehittämä, vuonna 2010 julkaistu, MAG erosi muista lajityypin peleistä suurilla 256:n pelaajan taisteluillaan, ja sitä pelattiin paljon myös Pelaajan toimituksessa. Valitettavasti pelin päivitysten loppuminen jätti sen epätasapainoiseen tilaan ja valtaosa pelaajista siirtyi muihin peleihin.

SOCOM-peleistä poiketen MAG on puhdas verkkomoninpeli ilman minkäälaista yksinpeliä, joten sen pelaaminen loppuu palvelimien sulkemiseen.

Lähde: Sony

Lisää luettavaa