PlayerUnknown’s Battlegrounds kehittäjä ärähti Fortnite-pelin Battle Royale -tilasta – ”harkitsemme lisätoimia”

PlayerUnknown's Battlegrounds -kehittäjä Bluehole ei ole innostunut Epic Gamesin uuden Fortnite-pelin Battle Royale -tilasta.

23.9.2017 04:00

Steam-hitti PlayerUnknown’s Battlegroundsia kehittävä Bluehole ei ole ollut iloinen Fortnite-peliin hiljattain paljastetusta uudesta Battle Royale -tilasta. Perjantaina julkaisemassaan lehdistötiedotteessaan se on ilmaissut huolestuneensa pelaajapalautteen ja omien tutkimustensa perusteella siitä, että Fortnite kopioi Battlegroundsista tunnettua kokemusta.

Bluehole myös huomauttaa, että Fortnite-kehittäjä Epic Games on viitannut Battlegroundsiin markkinoinnissaan ilman, että se on keskustellut asiasta yhtiön kanssa. Bluehole kokeekin, ettei tämä ole oikein ja kertonut uhkaavasti ”harkitsevansa lisätoimia” tapahtuneesta.

Blueholella ja Epic Gamesilla on periaatteessa ennalta jo bisnessuhde keskenään, sillä Battlegrounds on kehitetty käyttäen Epicin Unreal Engine 4 -pelimoottoria. Tämä onkin potentiaalisesti voinut vaikuttaa Blueholen juurikin Fortniteen kohdistuneeseen reaktioon. Jo aiemmin myös esimerkiksi Grand Theft Auto Online on ottanut mallia Battlegroundsista, eikä Battlegrounds itsekään ollut suoranaisesti ensimmäinen Battle Royale -tyyppinen peli.

Fortnite saa virallisesti Battle Royale -tilansa ensi viikolla. Sen pelaamisen on luvattu onnistuvan vielä ilmaiseksi. Pelisivusto Waypoint kertoo Epicin kieltäytyneen kommentoimasta Blueholen tiedotetta.

Lähde: Bluehole, Waypoint

Lisää luettavaa