PlatinumGames on vastannut Bayonetta 3:n julkaisua varjostavaan kohuun.

Tulevalla viikolla ilmestyvän Bayonetta 3:n ympärille nousi viime viikonloppuna kohu, kun pelisarjan nimikkohahmoa alun perin esittänyt ääninäyttelijä Hellena Taylor kehotti sarjan faneja boikotoimaan kolmatta osaa ääninäyttelijävaihdoksen myötä. Taylorin mukaan hänelle oli tarjottu kolmannesta osasta loukkaavan pientä korvausta, minkä seurauksena hän kieltäytyi roolityöstä.

Taylorin korvannut tunnettu ääninäyttelijä Jennifer Hale tuli myös julkisuuteen puolustamaan ääninäyttelijöiden oikeutta reiluun korvaukseen, vaikka hän kieltäytyi kommentoimasta kyseistä tapausta salassapitosopimukseensa vedoten. PlatinumGamesin ja Taylorin neuvotteluista perillä olevat lähteet taas kyseenalaistivat Taylorin väitteet medialle annetuissa kommenteissa ja kertoivat hänelle tarjotun selvästi suurempaa korvausta kuin ääninäyttelijä itse antoi ymmärtää.

Nyt myös kehittäjä PlatinumGames on julkaissut oman lausuntonsa Bayonetta 3 -kohun tiimoilta. Studio kiittää lausunnossaan kaikkia Bayonettan luomiseen vuosien varrella osallistuneita tahoja sekä pelisarjan ympärille rakentunutta yhteisöä. PlatinumGames antaa myös täyden tukensa Halelle Bayonettan uutena äänenä ja tukevat hänen aiemmin antamaansa lausuntoaan. Studio pyytää myös ihmisiä pidättäytymään epäkunnioittavasta kommentoinnista Halea tai muita sarjan luomiseen osallistuneita henkilöitä kohtaan.

Bayonetta 3 julkaistaan yksinoikeudella Nintendo Switchille 28. lokakuuta.

Lähde: PlatinumGames

Lisää luettavaa