Suomen vanhimmaksi pelistudioksi monesti tituleerattu helsinkiläisyhtiö Housemarque siirtyy Sonyn omistukseen. Sony Worldwide Studiosin johtaja Hermen Hulst ilmoitti asiasta PlayStation Blog -sivustolla hehkuttaen studion kykyä luoda mieleenpainuvia pelejä, jotka resonoivat PlayStation-yhteisön kanssa.

Housemarquen perustajajäsen ja toimitusjohtaja Ilari Kuittinen kommentoi hankintaa toteamalla, kuinka siirtyminen täysvoimaisesti osaksi Sonyn tallia antaa studiolle selkeän tulevaisuudenkuvan ja vakauden jatkaa firmalle ominaista pelattavuuskeskeistä kehitystapaa mahdollistaen silti myös kokeiluja niin tarinankerronnan kuin rajojen puskemisen suhteen. Kuittinen kuvaileekin, että Sonyn tuella Housemarque pääseekin vielä näyttämään, mitä se voi saada aikaan ”ilman rajoituksia”.

– Tämä on Housemarquelle iso päivä, jota on rakennettu viimeiset 26 vuotta. Vahva kumppanuutemme Sony Interactive Entertainmentin kanssa alkoi Super Stardust HD:sta PS3:lla, minkä jälkeen olemme tehneet useita arcade-innoitteisia pelejä kaikille PlayStation-alustoille, Kuittinen taustoittaa.

Bloodhouse- ja Terramarque -yhtiöiden pohjalta vuonna 1995 perustetun Housemarquen viimeisin peli on ollut PlayStation 5:lle huhtikuussa tuotu Returnal. Muita studion tunnetuimpia luomuksia ovat olleet esimerkiksi Resogun, Nex Machina, Alienation ja Outland. Sen historiaan mahtuu toki myös sellaisia tapauksia kuin Transworld Snowboarding ja Alien Incident.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa