Microsoftin oma pilvipelipalvelu Xbox Cloud Gaming laajenee toimimaan vihdoin myös Xbox Seriesillä ja Xbox Onella.

Tähän asti Xbox-pilvipelaaminen on keskittynyt mobiililaitteisiin ja Windows 10 -koneisiin, mutta uusimman askeleen myötä Xbox Games Pass Ultimate -tilaajat voivat alkaa pelata tiettyjä Game Pass -pelejä konsolillaan suoratoiston voimin.

Ennen kaikkea tämä tarkoittaa, että pelien pelaaminen on mahdollista ilman tarvetta niiden erilliselle lataamiselle konsolilla. Microsoft kuvaileekin pilvipelaamisen ensisijaisena etuna sen, kuinka Game Pass -peleihin tutustuminen on nyt helpompaa sekä nopeampaa. Pelaajat voivat kutsusta hypätä vaivattomammin mukaan myös moninpelisessioihin, vaikkei heillä olisikaan kavereiden pelaamaa peliä asennettuna.

Xbox Onella pilvipelaaminen myös tarkoittaa, että pelattavaksi on mahdollista ottaa joukko vain uudemmille tehokkaammille alustoille julkaistuja pelejä. Alkuun tällaisia tapauksia ovat ainakin Recompile, The Medium ja The Riftbreaker.

Konsoleilla pilvipelaamista tukevat pelit tunnistaa niiden yhteydessä näkyvästä pilvi-ikonista.

Tarkoituksena Xbox Cloud Gaming on lanseerata konsolikäyttöön alkuun 25 maassa, joskaan kaikkien ulottuville se ei saavu aivan samaan aikaan. Microsoftin on tarkoitus aktivoida pääsy nimittäin aalloittain tulevien viikkojen aikana.

Microsoft yhä myös huomioi Xbox Cloud Gamingin olevan periaatteessa edelleen betaversiossa.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa