Pikachu vetää vielä koko maailmaa turpaan – tältä näyttää taistelupeli Pokkén Tournament

Bandai Namcon taistelupeli Pokkén Tournamentista on esitelty läjäpäin uutta pelikuvaa. Näin ollen pelistä tiedetään jälleen hieman myös aiempaa enemmän.

23.1.2015 21:59

Namco Bandain ja Nintendon Pokémon-taistelupeli Pokkén Tournamentista on selvinnyt joukko uusia yksityiskohtia. Peliä esiteltiin perjantaina japanilaispelilehti Famitsun Niconico-videokanavalla, jossa siitä paljastettiin ensimmäistä kertaa kunnolla pelikuvaa uuden suoran verkkolähetyksen voimin.

Uuden pelikuvan myötä selväksi on nyt erityisesti tehty, että jo aiemmin paljastuneen Machampin ja Lucarion ohella pelin taistelukaartiin liittyvät ainakin vielä niin Pikachu, Suicune kuin myös Gardevoir. Pokkénin peluu ei tapahtu kuitenkaan vain yksittäisiä taistelijoita hyödyntämällä, vaan lisäksi pelaajat pääsevät käyttämään pelissä myös erilaisia aputaskuhirviötä, joita voi aina silloin tällöin kutsua taistelukentälle suorittamaan erilaisia erikoisiskuja.

Verkkolähetyksessä apuhirviöinä nähtiin niin Fennekin, Lapras, Emolga kuin myös Snivy.

Varsinainen pelaaminen Pokkén Tournamentissa tapahtuu pääasiallisesti hahmon selän takaa kuvattuna hyvin toimintapelimäiseen malliin. Tätä maustetaan kyllä ajoittain myös hahmojen erilaisilla taistelutiloilla, jotka voivat hieman vaikuttaa käytettävien taskuhirviöiden kykyihin ja voimiin. Esimerkiksi mega-evoluutioon kykenevät poksut pääsevät hyödyntämään omaa äärimmäistä taistelumuotoaan yhteenotoissa tarvittaessa.

Mitä tulee vuorostaan pelin tarjoamiin taisteluareenoihin, näyttävät ne olevan lähinnä varsin tasaisia rinkejä erilaisilla taustoilla varustettuna.

Verkkolähetyksen yhteydessä Bandai Namco paljasti myös, ettei Pokkén Tournamentia tulla pelaamaan kolikkopelihalleissa näillä näkymin arcade-tikkua käyttämällä. Sen sijaan peliä varten on suunniteltu hyvin konsolimainen ristiohjaimella ja muutamalla toimintanäppäimellä varustettu ohjain. Ratkaisu kuvastaakin hieman sitä, miten pelistä yritetään tehdä helposti lähestyttävä satunnaisemmillekin pelaajille.

Kokonaisuudessaan Famitsun verkkolähetyksen voi katsastaa ohesta. Sen päältä löytyy myös kiireellisimmille lyhyt pätkä pelin uusimmasta trailerista sekä muutamia pelikuvapoimintoja.

Toistaiseksi Pokkén Tournamentin on vahvistettu saapuvan vain japanilaisiin kolikkopelihalleihin, joissa pelin yleisötestaus starttaa tammikuun lopulla. On kuitenkin todennäköistä, että peli saadaan myös Wii U:llekin aina lännessä asti.

Lähde: Siliconera (1), (2)Gamespot

Lisää luettavaa