PewDiePieltä rehellinen anteeksipyyntö: ”Homovitsit eivät naurata enää”

Nuorena lauotut läpät hävettävät YouTube-pelipiirien supertähti Felix "PewDiePie" Kjellbergiä.

26.4.2016 09:53

Kuutisen vuotta huippusuosiosta YouTubessa nauttinut Felix ”PewDiePie” Kjellberg ei ole ylpeä kaikista uransa käänteistä.

Uunituoreella videollaan mies käy nostalgiaväritteisen palautteen inspiroimana läpi vanhempia videoitaan, ja kommentoi omaa esiintymistään hyvin kriittisestä näkökulmasta. Eritoten ajattelemattomasti lauotut vitsit särähtävät Kjellbergin korvaan pahasti, ja tämä vakavoituukin hetkeksi pyytääkseen vuosia vanhoja homoletkautuksia anteeksi yleisöltään.

– En todellakaan pidä tuosta. Kerron vieläkin typeriä vitsejä, mutta minusta tuntuu, että ennen en oikein ymmärtänyt… Olin lapsellinen, ja minusta jutut olivat hauskoja vain, koska ne olivat loukkaavia, Kjellberg pohtii videollaan.

Mies myös bongaa tekeleidensä otsikoiden lomasta typerän synonyymina käyttämänsä sanan ”vammainen”, ja pyyhkii sen pois heti kättelyssä. Videostara päivittelee keskenkasvuisuuttaan ääneen, ja toteaa jälkisensuurin olevan todella tarpeen.

– En ole ylpeä siitä, en todellakaan. Mutta olen myös onnellinen siitä, että olen kasvanut siitä ulos, mies toteaa.

Poliittisen korrektiuden puute ei ole kuitenkaan ainoa asia, joka Kjellbergiä vanhemmassa tuotannossa häiritsee. Uransa alkuaikana tällä oli tapana laittaa kaikki kuvaamansa materiaali verkkoon sen viihdearvosta huolimatta sessioiden parhaiden palojen sijaan, minkä vuoksi videoiden yleinen laatutaso kärsi pahasti. Sen lisäksi miestä nolottaa eritoten kauhupelivideoilla ahkerasti harrastettu ylinäyttely.

– En oikeastaan enää pelaa kauhupelejä, koska kaikki odottavat minulta eeppisiä reaktioita. Ellei pelissä ole varsinaisia säikyttelykohtauksia, en oikeastaan pelkää juurikaan, Kjellberg myöntää.

Koko videon voi katsastaa näppärästi alta.

Lähde: Polygon, Kotaku

Lisää luettavaa