Peruutetun Prince of Persia -pelin esittelyvideo löytyi YouTubesta kahdeksan vuoden piilottelun jälkeen

Kymmenen vuotta Ubisoftilla pohdittiin uuden näyttävän Prince of Persia -seikkailun työstöä.

7.5.2020 14:08

Esittelyvideo peruutetuksi päätyneestä Prince of Persia -peliprojektista on noussut julkisuuteen erikoisella tavalla. Työnimellä Redemption kulkeneeseen hankkeeseen on voinut tutustua noin kolme minuuttia pitkällä YouTube-videolla, jonka huomattiin vasta tällä viikolla piileskelleen suositussa videopalvelussa yli kahdeksan vuotta.

Löydetty video ei sisällä pelikuvaa Redemptionista, vaan kyseessä on pätkä, jonka tarkoituksena on ollut esitellä pelin ideaa Ubisoftin sisällä. Näytillä on muun muassa akrobaattista taistelemista sekä eeppisiin mittasuhteisiin laajenevaa tasoloikintaa.

Redemption oli mitä ilmeisemmin työn alla Ubisoftilla vuonna 2010, jolloin Ubisoft toi markkinoille myös Prince of Persia: Forgotten Sandsin. Hanke ei ottanut lopulta kuitenkaan tuulta alleen, eikä Prince of Persiasta ei ole sittemmin nähty uutta suuremman luokan videopeliä. Viimeisin siihen etäisesti sidoksissa ollut projekti on ollut virtuaalitodellisuudessa pelattava pakopeli Prince of Persia: The Dagger of Time.

Lähde: Jonathan Cooper (Twitter)

Lisää luettavaa