Peruutettu Duke Nukem Begins -peli palasi julkisuuteen – animaatiotraileri esittelee unelmaksi jääneen esiosan ideoita

Vuonna 2008 Duke Nukemille suunniteltiin yhteistyöllä ja rakettirepulla höystettyä syntytarinaa.

15.8.2021 21:14

Vuosikymmen sitten peruutettu räiskintäpeli Duke Nukem Begins on palannut julkisuuteen varhaisen animaatiovideon merkeissä.

Videon on julkaissut YouTubessa sen ohjaajana Janimation-yhtiössä toiminut Gregor Punchatz, joka kertoo animaatiotyön olleen vuonna Gearbox Softwarelta tullut tilaustyö. Tarkoituksena sen oli esitellä tyylitellysti, miltä mahdollinen Duke Nukem -esiosa voisi näyttää valmistuessaan. Videolla nähdäänkin niin kolmannen persoonan räiskintää, rakettireppulentelyä kuin yhteistyötoimintaakin.

Pelihän ei toki koskaan valmistunut Duke Nukemia vuonna 2009 koskeneen oikeuskiistan myötä.

– Se musersi meidät, sillä koimme tämän olleen asia, joka auttaisi meitä kilpailemaan isompien tekijöiden kanssa pelitrailerimarkkinoilla noihin aikoihin, Punchatz selittää videon kuvauksessa.

Duke palasi pelattavassa kuosissa markkinoille toki vuonna 2011, kun Gearbox viimeisteli vuosikausia kehityshelvetissä olleen Duke Nukem Foreverin. Sitteminkin hahmon oikeuksista on väännetty kättä muutamaankin otteeseen. Tätä nykyä sarjaa hallinnoiva Gearbox sekä sen entinen haltija 3D Realms ovat molemmat osa ruotsalaista Embracer Groupia.

Lisää luettavaa