Perutun BioWare-roolipelin avainkehittäjät lähtivät tekemään omaa verkkotoimintapeliä

Joukko BioWare Austinin vanhoja Star Wars- ja Shadow Realms -kehittäjiä on laittanut pystyyn oman pelistudionsa.

5.9.2015 23:34

Joukko entisiä BioWare-kehittäjiä on lyönyt jälleen hynttyyt yhteen ja perustanut oman pelistudionsa. Syntynsä on tällä kertaa saanut QC Games, jonka miehitys koostuu erityisesti entisistä Star Wars: The Old Republicin ja BioWaren alkuvuodesta peruman Shadow Realms -toimintaroolipelin kehittäjistä.

Ensityökseen studio on kehittämässä verkkotoimintapeliä ilmaispeleihin erikoistuneelle Nexon Americalle. Julkaisija on sama, joka on tuomassa markkinoille myös Gears of War -luoja Cliff Bleszinskin hiljattain paljastetun LawBreakers-moninpeliräiskinnän. Myös aiemmin tänä vuonna kaikkien pelattavaksi avautunut Dirty Bomb on ollut Nexusin julkaisema.

– Vapauden saaminen oman visiosi toteuttamiseen on ensiarvoisen tärkeää minulle sekä tiimilleni ja työskentely Nexon American kanssa tarjoaa meille sekä luovaa valtaa että myös syvällistä tukea kumppanilta, joka ymmärtää verkkomarkkinoita paremmin kuin kukaan muu, QC Gamesin vetäjä ja entinen BioWare Austinin tuotantojohtaja Dallas Dickinson selittää.

BioWaren Austinin toimistosta on jo aikaisemmin ehtinyt nousemaan menestyksekäs itsenäinen pelinkehitysstudio. Viime vuonna markkinoilla nähty The Banner Saga oli nimittäin BioWare-veteraaneista koostuvan Stoicin käsialaa. Parhaillaan studiossa työstetään pelille jatko-osaa.

Lähde: GamesIndustry, QC Games

Lisää luettavaa